Zo bent u verzekerd van de perfecte laadpaal bij uw auto

Zo bent u verzekerd van de perfecte laadpaal bij uw auto

Steeds meer mensen rijden een elektrische auto. Dat is een logische stap vooruit, want elektrisch rijden is niet alleen veel beter voor je portemonnee, maar natuurlijk ook veel beter voor de toekomst van de aarde. Minder CO2 uitstoot, minder uitlaatgassen, minder smog en minder lawaai. Eigenlijk zijn er weinig nadelen aan elektrisch rijden, behalve natuurlijk dat je af en toe je auto moet opladen. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat je ergens een goed oplaadpunt beschikbaar hebt zodat jouw elektrische auto zo snel mogelijk weer opgeladen is en je weer zorgeloos kilometers kunt gaan maken. Wat je nodig hebt als je jouw auto efficiënt wilt laden, is een laadpaal. Maar hoe vindt je nou de perfecte laadpaal? Is er verschil tussen bijvoorbeeld een BMW i3 laadpaal, een Nissan Leaf laadpaal en een Volvo V60 laadkabel?

De juiste laadpaal

Nou is het niet zo dat laadpalen merkgebonden zijn, dus jouw BMW i3 hoeft geen BMW laadpaal te hebben. Wel is het belangrijk dat je de juiste eigenschappen weet bij het uitzoeken van de laadpaal voor jouw elektrische auto. Er zijn verschillende types laadkabels en verschillende snelheden voor laadpalen. Dit kan veel verschil maken in hoe snel je elektrische auto weer volgeladen is en dus hoe snel jij weer op pad kunt met je wagen. Daarom is het belangrijk om eerst goed je onderzoek te doen voor je een laadpaal en een laadkabel uitzoekt voor jouw specifieke auto. Zorg ervoor dat je kabel het juiste type is en dat je paal bij jouw auto past zodat je efficiënt kunt laden. Zo ben je verzekerd van de perfecte laadpaal bij uw auto.

Lees tip:  Hoe PR-filmpjes onze perceptie van auto's beïnvloeden

Type 1 of 2

Er zijn verschillende types laadpalen. Daarom is het belangrijk dat je goed uitzoekt welk type jouw auto nodig heeft voor je een laadpaal bestelt. Daarna is het belangrijk dat je het juiste laadvermogen hebt, wat kan variëren van 3.7 kilowatt tot aan 11 kilowatt. Daarna moet je nog kiezen of je een laadkabel van vier of acht meter wilt. Een langere laadkabel geeft je natuurlijk mee flexibiliteit en zal ervoor zorgen dat je de auto wat verder kan parkeren van het oplaadpunt zonder in de problemen te komen met een te korte kabel. Als je auto het toelaat kun je kiezen voor een drie-fase laadpaal waardoor je auto met krachtstroom opgeladen kan worden. Dit kan erg veel schelen in de hoeveelheid tijd die het kost om je auto vol te laden, maar heeft vaak wel een aanpassing nodig in je meterkast, dus bespreek dit eerst met je netbeheerder voor je een keuze maakt.

Laadpaal of laadstation

Niet elke laadpaal is daadwerkelijk een paal. Het kan ook een zogeheten wallbox betreffen, wat een punt in de muur is van waaruit jij je elektrische auto kunt opladen. Hierdoor wordt het makkelijker om je oplaadpunt op de juiste plek te krijgen zodat je flexibel kunt opladen wanneer het nodig is.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.