Terwijl je er altijd zo goed op let is het zo ver, je hebt autoschade. Gevaar zit helaas in een klein hoekje. Groot deel van alle autoschades ontstaan op de parkeerplaats. Met dank aan onze menselijke inschattingsfouten en onoplettendheid. Maar wat moet je doen als je schade hebt? Vaak worden de basisregels vergeten in verschillende situaties. Wij hebben daarom de drie meest belangrijke punten voor je op een rijtje gezet die je moet uitvoeren wanneer je schade hebt aan een auto.
1. Analyseer wat voor type schade het is
Is het een acute schade en ben je er zelf bij? Is de schade door eigen toedoen ontstaan of zijn het gebruikskrassen? Het is belangrijk om goed te analyseren wat voor type schade het is. Voorbeelden van soorten schades: lakschade, beschadigde bumpers, steenslagschade, gaten in het vinyl, gaten in het dashboard, beschadigde velgen en gaten door sigaretten in de binnenleiding van de auto. Wanneer je dit goed in kaart brengt, wordt de ernst van de situatie duidelijker en weet je welk schadeherstel er moet gebeuren.
2. Bel je verzekeraar op!
Wanneer het duidelijk is hoe ernstig de schade is aan je auto is het belangrijk om je verzekeraar in te lichten. Is er sprake van acute schade met iemand? Het is dan essentieel om samen het schadeformulier in te vullen, foto’s te maken van de schadeplekken en gegevens van getuigen te noteren.
3. Schakel een schadebedrijf in
Wanneer je de verzekeraar op de hoogte hebt gesteld wordt het tijd om je auto er weer uit te laten zien zoals die hoort. Gelukkig zijn er vele schadeherstel bedrijven verspreid door Nederland die hierin gespecialiseerd zijn. Een schadebedrijf Groningen , of een uit Limburg. Deze mensen staan klaar om je auto weer zo goed als nieuw te maken.