Wat gebeurd er met oude auto’s?

Nadat een auto niet meer door een Apk-keuring is gekomen of na een ongeval, waarbij de auto total loss is gereden, komt deze meestal bij de autosloperij terecht. Afhankelijk van de plek waar de kapotte auto staat, komt er vervolgens iemand van de autosloop om de auto, kosteloos of tegen een kleine prijs, op te halen. Ter plekke krijg je het vrijwaringsbewijs van de auto mee en soms ook een kleine vergoeding voor je autowrak. Wellicht vraag je je af wat autosloperijen met deze oude auto’s doen?

Het demonteren van een auto
Auto’s die bij de autosloperij terecht zijn gekomen, worden stuk voor stuk gedemonteerd. Alle losse en vooral bruikbare onderdelen van de auto worden eruit gehaald om te worden verkocht. Wat er vervolgens overblijft, is een kale metalen kader, welke in de ijzershredder gaat. De stukken metaal die uit de shredder komen gaan naar metaalfabrieken die ze smelten en verkopen voor andere doeleinden. Meer dan 95% van een auto wordt hergebruikt of milieuvriendelijk gerecycled.

Gedemonteerde auto onderdelen bij de sloop 

Bij de autosloperij kun je bijna voor alle automerken en types onderdelen kopen voor je auto. Deze onderdelen worden geselecteerd, nadat materialen als rubber, glas en aanwezige vloeistoffen zijn verwijderd. Vervolgens worden de bruikbare auto onderdelen opgeslagen in een magazijn. Bij veel sloperijen worden de gegevens van alle onderdelen in de computer opgeslagen, zodat men precies weet welke voorraad men in huis heeft. Autosloperijen die hun voorraad digitaal registreren, beschikken meestal ook over een website waarop geïnteresseerden de voorraden kunnen raadplegen. Wie een gewenst onderdeel voor zijn auto bij de sloop wil kopen kan ook persoonlijk daar terecht om op zoek te gaan naar zijn auto onderdeel. Dit heeft voordelen voor zowel de autosloperij als voor de klant. De sloperij verdient een aardig zakcentje aan de verkoop van de onderdelen en de klant is goedkoper uit dan wanneer hij een nieuw onderdeel gaat kopen.

Lees tip:  Wanneer wissel je naar zomerbanden?

Wil je zelf van je oude auto af?

Heb je zelf een sloopauto of schadeauto die niet meer verkocht kan worden? Kijk dan eens op onderstaande websites:
https://www.autosloperijen.com/
https://www.autosloperij.nl/

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.