Waar moet je op moet letten als je een goedkope elektrische fiets gaat kopen

Als je op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets dan vraag je je misschien af waar je op moet letten. Een elektrische fiets is ideaal als je graag grote afstanden aflegt op de fiets en zo nu en dan wel wat ondersteuning wilt. Maar wat is het verschil tussen een goedkope elektrische fiets en een duurdere variant? Zijn goedkopere fietsen minder goed, of is er een andere verklaring voor? Hieronder vertellen we je waar je op moet letten als je een goedkope elektrische fiets wilt gaan kopen.

Waar zit het verschil tussen een goedkope elektrische fiets en een dure?

Er zijn verschillende redenen waarom sommige fietsen duurder zijn dan andere. Bekende merken die elektrische fietsen maken zijn vaak wat duurder, terwijl je voor een onbekend merk vaak een stuk minder betaalt. De kwaliteit van de fiets of de gebruikte materialen en onderdelen kan ook van invloed zijn op de uiteindelijke prijs, maar dat betekent niet dat een elektrische fiets die de helft goedkoper is dan een duurder model ook meteen de helft slechter van kwaliteit is. 

Welke eisen stel je aan een elektrische fiets, en hoe vaak ga je hem gebruiken?

Hoe vaak en waar je de fiets wilt gaan gebruiken zijn belangrijke uitgangspunten als je een elektrische fiets gaat kopen. Als je in het weekend een keertje recreatief een tochtje wilt gaan maken, dan stel je andere eisen aan een fiets die je intensief gebruikt voor woon-werk verkeer. Ook de omgeving waar je wilt gaan fietsen speelt een rol in de keuze voor een fiets, want als je in een heuvelachtig gebied woont dan heb je een fiets met een sterkere motor nodig die meestal wat duurder is. 

Lees tip:  Wat kost elektrisch rijden?

Wat zijn de punten waar je op moet letten als je een goedkope elektrische fiets wil kopen?

Een fiets kan bijvoorbeeld goedkoper zijn omdat het om een onbekend merk gaat, of omdat het een wat minder exclusief model is. Soms ziet het prijsverschil tussen een elektrische fiets en zijn duurdere soortgenoot in de elektrische aandrijving. De elektrische aandrijving bestaat uit de motor met een sensor die eraan is gekoppeld. Bij goedkopere elektrische fietsen gaat het vaak om een voorwielmotor met een rotatiesensor. Duurdere elektrische fietsen hebben meestal een middenmotor met een gekoppelde krachtsensor wat natuurlijker aanvoelt tijdens het rijden. Let ook op het vermogen van de accu en de kwaliteit van de remmen als je op zoek bent naar een wat minder dure elektrische fiets.

Waar kun je terecht als je een goede goedkope elektrische fiets wilt kopen?

Afgezien van de technische kwaliteiten van de fiets is het ook van belang dat je een betrouwbaar verkoopadres vindt zoals VanSprint. Kijk naar de service die het bedrijf levert en of er ook reserve onderdelen te verkrijgen zijn wanneer je een onderdeel van je fiets zou moeten vervangen. Er zijn dus een aantal aandachtspunten, maar met deze punten in het achterhoofd is het mogelijk een goede goedkope elektrische fiets te vinden waar je nog jaren plezier van hebt. Bij VanSprint kun je zelfs jouw E-bike op afbetaling kopen!

Author: H. Pieters

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.