Verkeersboete bezwaar aantekenen, wat moet je weten?

Elke dag opnieuw worden er in Nederland heel wat verkeersboetes uitgedeeld. Het spreekt voor zich dat ongelofelijk veel mensen zich dagelijks op onze Nederlandse wegen begeven. Helaas worden daarbij lang niet altijd de geldende verkeersregels gerespecteerd, integendeel. Wanneer er sprake is van een inbreuk op één of meerdere van deze regels kan het voorkomen dat er daar een boete voor wordt gegeven. Deze boete zal in het merendeel van de gevallen wellicht terecht zijn, maar toch is het mogelijk dat er ook eens een foutje in kruipt. Een verkeersboete bezwaar aantekenen is dan het logische gevolg. Benieuwd hoe je dat nu precies moet doen? Lees dan vooral snel verder!

Waarvoor kan je een verkeersboete krijgen?

Het is in de praktijk mogelijk dat je omwille van een groot aantal verschillende inbreuken geconfronteerd kan worden met een verkeersboete. In eerste instantie spreekt het voor zich dat er vooral sprake is van inbreuken op de maximumsnelheid. Heel wat mensen vinden het belangrijk om zo snel mogelijk op hun bestemming aan te komen waardoor ze onderweg wel eens stevig op het gaspedaal durven gaan staan. Andere overtredingen waarvoor je een boete kan krijgen zijn:

  • Het in de hand houden van je smartphone tijdens het rijden;
  • Parkeren op een plaats waar je helemaal niet mag parkeren;

Bovenstaande zijn uiteraard nog lang niet alle inbreuken waarvoor je een verkeersboete kan krijgen. In het merendeel van de gevallen zal de boete die je hebt ontvangen wellicht correct gegeven zijn. Toch is het ook mogelijk dat er sprake is van een foutief gegeven boete. In dat geval is het mogelijk om een verkeersboete bezwaar aan te tekenen.

Lees tip:  Regel dit meteen na het kopen van jouw nieuwe auto!

Twee verschillende soorten verkeersboetes

Voordat je een verkeersboete bezwaar aan gaat tekenen is het zeer belangrijk om te weten dat er sprake is van twee verschillende soorten verkeersboetes. In eerste instantie is er de strafbeschikking. Deze wordt versterkt voor zware ingrepen waaronder bijvoorbeeld rijden met te veel alcohol op. Daarnaast bestaat er in de praktijk echter ook nog zoiets als een zogenaamde Mulderboete. Voor deze laatste geldt dat ze bijvoorbeeld wordt toegekend voor minder zware overtredingen zoals bijvoorbeeld minder dan 30 kilometer per uur te snel rijden. Voordat je een verkeersboete bezwaar gaat indienen moet je eerst even goed controleren met welke boete je precies te maken hebt. De manier waarop je bezwaar moet indienen is daar namelijk sterk van afhankelijk.

Hoe kan je verkeersboete bezwaar aantekenen?

Wil je graag verkeersboete bezwaar aantekenen? Dan zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. In eerste instantie kan je ervoor kiezen om dat bezwaar gewoon zelf in te dienen. In dat geval hoef je geen jurist in te schakelen. Het moet echter gezegd dat het merendeel van de mensen hier over onvoldoende kennis voor beschikken. Wanneer je echt graag wil slagen voor het bezwaar dat je gaat aantekenen is het dan ook bijzonder belangrijk om minstens te overwegen om een beroep te doen op de diensten van een jurist. Naar alle waarschijnlijkheid zal je op die manier immers tot de vaststelling komen dat je verkeersboete bezwaar aanzienlijk meer kans op slagen zal maken.

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.