Tips om nieuwe medewerkers aan te trekken voor je bedrijf

Er is een groot tekort aan medewerkers. Grote kans dat je hier ook last van hebt. Door de arbeidskrapte proberen werkgevers medewerkers van andere bedrijven te werven. Hoe zorg je ervoor dat een medewerker uit alle opties voor jou kiest? Dat lees je in dit artikel.

Zakelijke auto

Een zakelijke auto als secundaire voorwaarde is erg aantrekkelijk voor medewerkers. Het aanschaffen en onderhoud van een eigen auto is namelijk erg duur. Als je als werkgever meerdere zakelijke auto’s aanschaft kan je de auto’s meestal goedkoper inkopen. Daarnaast kan je gebruik maken van diverse subsidies. Als je een zakelijke auto wilt regelen voor je medewerker is het van groot belang om ook een goede bedrijfautoverzekering af te sluiten. Via 123bestelautoverzekering.nl kan je makkelijk diverse verzekeringen vergelijken. Je kunt de verzekeringen filteren op bepaalde criteria en krijgt snel overzicht van de kosten per soort bedrijfsautoverzekering.

Hybride werken

Steeds minder werknemers willen op kantoor werken. Hoe vrijer jij je werknemers hierin laat hoe aantrekkelijker je voor hen bent als werkgever. Wil je jouw werknemers wel graag zien? Dan is hybride werken een goede oplossing. Je spreekt dan bijvoorbeeld af dat de medewerker een keer per week op kantoor werkt op een vaste dag. Voor de mensen die wel nog graag op kantoor willen werken is het belangrijk om deze mogelijkheid te behouden. Doe dus niet je werkplekken weg . Zorg dat de werknemers die thuiswerken de goede faciliteiten hebben, zoals een goed bureau en ergonomische bureaustoel.

Secundaire voorwaarden

Bied aantrekkelijke secundaire voorwaarden aan. Met slechts het wettelijk aantal vakantiedagen kan je niet meer aankomen. Veel bedrijven hanteren minimaal 25 vakantiedagen op basis van fulltime werken. Daarnaast bieden sommige bedrijven duurzaamheid inzetbare uren of atv (arbeidstijdverkorting) dagen aan. Tevens kan je een 13e maand en/of bonus hanteren. Grote bedrijven delen een gedeelte van de winst die wordt gemaakt in een jaar met hun werknemers. Dit is wel zo eerlijk. Bovendien laat je hiermee zien dat je jouw werknemers waardeert. 

Lees tip:  Gemakkelijk bij je baan komen

Doorgroeimogelijkheden

Waar vroeger veel mensen tientallen jaren dezelfde functie hadden, willen jongere generaties niet te lang hetzelfde werk doen. Zorg daarom voor genoeg doorgroeimogelijkheden. Als je dit niet doet, gaan je werknemer zich mogelijk vervelen en op zoek naar iets anders. Door de doorgroeimogelijkheden te benoemen in je vacature ben je bovendien aantrekkelijk voor mensen met veel ambitie. 

Vind je lastig nieuwe medewerkers? Dan kan je een recruiter of headhunter inhuren, die een nieuwe medewerker voor je zoekt. Maak ook gebruik van online vacature platformen tijdens je zoektocht naar nieuwe personeel. 

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.