Tesla concurrent NIO flink in opmars

Tesla concurrent NIO flink in opmars

De markt van elektrische auto’s wordt gedomineerd door Tesla. Dit betekent niet dat Tesla geen concurrenten heeft. NIO is een grote naam uit China. Volgens sommige experts heeft NIO een zonnige toekomst. NIO aandelen worden steeds populairder. Lees verder om alles over de nieuwe concurrent van Tesla te weten te komen.

Goedkopere variant

Tesla is een erg duur merk. Dit betekent niet dat Tesla geen goedkopere modellen heeft. Een voorbeeld van een goedkoop model is de Model 3. NIO maakt net als Tesla elektrische auto’s. Op het moment worden auto’s van NIO weliswaar alleen verkocht in China, maar in de toekomst zou NIO wel eens de markt van elektrische auto’s kunnen gaan domineren. Het bedrijf doet veelvuldig onderzoek naar auto’s die zelfrijdend zijn. Ze leveren oplaadservices en verkopen verzekeringen.

Topsnelheid

Een grappig feitje. NIO is opgericht in 2014. De eerste auto die ze uitbrachten was een raceauto. De raceauto van NIO was sneller dan de allersnelste auto van Tesla. Dit moet Elon Musk heel vervelend gevonden hebben.

Hogere klasse

NIO richt zich met name op het hogere segment van de markt. Ze hebben onder meer een tegenstander van de Model S van Tesla op de markt gebracht. Dit is een nieuwe sedan. De verwachting is dat deze ook in Europa op de markt zal verschijnen. Bovendien ontwikkelen de makers een uniek accuwisselsysteem. Je laadt hierbij niet een batterij op. In plaats daarvan plug je een nieuwe batterij in. Je kunt dus meteen weer doorrijden.

Lange termijn visie

NIO denkt op de lange termijn, niet op de korte termijn. Steeds meer mensen willen aandelen kopen van dit interessante Chinese bedrijf. Het is dan ook de verwachting dat het bedrijf op de lange termijn steeds populairder gaat worden. Er is een ware hype ontstaan rondom NIO. De aandelen van NIO zijn op veel manieren een betere investering dan de aandelen van Tesla. Aandelen van Tesla zijn namelijk al hoog, terwijl aandelen van NIO flink kunnen groeien.

Lees tip:  4 tips om te besparen op auto onderhoud

Uniek bedrijf

NIO onderscheidt zich dus op talloze leuke en originele manieren van concurrent Tesla. NIO aandelen zijn misschien zelfs lucratiever dan aandelen van Tesla, want aandelen van Tesla kunnen nog nauwelijks stijgen. Wie weet stijgen de aandelen van NIO nog enorm, want veel experts denken dat NIO niet alleen de Chinese, maar de wereldwijde markt gaat veroveren. Je weet het nooit.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.