Remblokken vervangen?

Remblokken vervangen

Iedereen die een auto heeft moet denken aan onderhoud. Het is belangrijk, omdat je zo veilig de weg op kan. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook fijn voor anderen. Een van de belangrijkste onderdelen van jouw auto zijn de remblokken. Zonder goede remblokken kun je minder goed remmen. Dit kan zelfs ongelukken veroorzaken. Zeker als je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt met hoge snelheden is het van belang dat je snel en goed kunt remmen. Zorg er dus voor dat je controleert of je remblokken nog in goede staat zijn.

Wanneer vervangen? 

Dit kan verschillen per auto. Het hangt natuurlijk ook af van hoe vaak je rijdt en hoe je rijdt. Als je heel vaak hard op de rem trapt, is de kans dat je sneller je remblokken moet vervangen erg groot. Er zijn een aantal dingen die een teken kunnen zijn dat jouw remblokken toe zijn aan vervangen. Als eerste hoor je vaak een piepend geluid als je remt. Dit is niet alleen heel vervelend, maar dus ook een teken dat jouw remmen het waarschijnlijk niet zo goed doen. Een ander teken is als het remlampje op het dashboard brand. 

Zelf doen of uitbesteden? 

Je kunt natuurlijk simpelweg je auto naar de garage brengen om de remblokken te vervangen. Het voordeel hiervan is dat je zelf je geen zorgen hoeft te maken en je zeker weet dat het goed gedaan wordt als je het bij een goede garage laat doen. Het nadeel is wel dan weer dat het heel prijzig kan worden. Zo kunnen de kosten wel oplopen tot 100 euro voor het vervangen van je remblokken voor of achter. Dat is zeer prijzig, zeker als je kijkt naar de kosten van remblokken zelf. je kunt een set remblokken al krijgen voor onder de 10 euro… Dat betekent dat afhankelijk van welke soort remblokken je nodig hebt, je ruim 90 euro betaalt aan arbeidskosten. 

Lees tip:  Voorbereiding voor het rijbewijs: Begin hier

Je kunt ook makkelijk zélf je remblokken vervangen. Het is geen ingewikkelde klus, maar kan vooral veel tijd kosten. Je kunt uitgaan van ongeveer 1-2 uur dat je ervoor moet uittrekken. Natuurlijk moet je ook de benodigde gereedschappen in huis hebben. Zo is een autokrik essentieel om goed bij de remblokken te komen. Als je echt niet handig bent is het verstandig om naar de garage te gaan. Anders kun je het gewoon thuis op je gemak doen. Zo bespaar je een flinke hap aan geld, maar het kost wel wat van je tijd. Het is dus net de overweging wat je belangrijker vindt.

Author: 050media

050media is één van de weinige online marketing bureaus in het noorden die een totaaloplossing biedt.

1 thought on “Remblokken vervangen?

  1. Mijn remblokken waren ook versleten en ik kwam daar pas achter tijdens een APK keuring. Gelukkig heeft mijn garage deze toen gelijk vervangen. Het is dus belangrijk dat je regelmatig onderhoud laat plegen, zeker wanneer je weinig verstand hebt van auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.