Persbericht: ROLLS-ROYCE MOTOR CARS BEHAALT HISTORISCH VERKOOPRECORD IN 2019


Goodwood, 9 januari 2020     

  • Beste afzetjaar ooit in 116-jarige merkhistorie Rolls-Royce Motor Cars: 5.152 verkochte exemplaren
  • Verkoopstijging van 25% ten opzichte van vorige recordjaar 2018 (4.107 exemplaren) Significante verkoopstijging in alle wereldregio’s
  • Cullinan, de nieuwe SUV van het merk, levert een grote bijdrage aan de verkoopstijging 
  • Aanhoudend sterke vraag naar Black Badge, met name onder jongere klanten 
  • Grote belangstelling voor Phantom, Wraith, Dawn en Ghost (in laatste productiejaar) 
  • Spectaculaire Bespoke maatwerkopdrachten en Collection Cars bevestigen de status van Rolls-Royce als meest toonaangevende luxemerk ter wereld 
  • Grootschalige nieuwe investeringen in productiefaciliteit in Goodwood

Rolls-Royce Motor Cars heeft in 2019 opnieuw een verkooprecord gevestigd. In totaal zijn 5.152 auto’s afgeleverd aan klanten in meer dan 50 landen. Dat komt neer op een verkooptoename van 25% in vergelijking met het vorige hoogtepunt van 2018. Dit maakt het afgelopen jaar tot een historisch verkoopjaar in de 116-jarige geschiedenis van de onderneming. Met deze verkoopcijfers blijft Rolls-Royce een belangrijke bijdrage leveren aan het resultaat van aandeelhouder BMW Group.

In een reactie op het recordjaar zegt Torsten Müller-Ötvös, CEO van Rolls-Royce Motor Cars: “We kunnen terugkijken op een ongekend succesvol verkoopjaar. Hoewel wij trots zijn op deze indrukwekkende prestatie blijven wij ons bewust van onze sleutelbelofte aan onze klanten, namelijk het behoud van exclusiviteit en eigenheid. In 2019 hebben wij een groei van 25% gerealiseerd. De wereldwijde vraag naar onze Cullinan SUV was een belangrijke aanjager voor dit succes. Voor 2020 verwachten wij een stabilisering. Het succesvolle afgelopen jaar is een eerbetoon aan de hoogstaande kwaliteit van onze producten, het vertrouwen en de passie van onze klanten en aan de vaardigheden, de toewijding en de inzet van onze medewerkers, zowel binnen onze thuisbasis, the Home of Rolls-Royce in Goodwood, als binnen ons mondiale dealernetwerk.”

Wereldwijde verkoopstijging
Door de aanhoudende vraag naar alle Rolls-Royce modellen groeiden de verkopen het afgelopen jaar in alle regio’s. Wederom was Noord-Amerika de grootste markt, goed voor ongeveer een derde van de wereldwijde afzet, gevolgd door China en Europa (inclusief VK). Ook in Rusland, Singapore, Japan, Australië, Qatar en Korea was sprake van een grote verkoopstijging. 

In 2019 werd Rolls-Royce Motor Cars vertegenwoordigd door een mondiaal netwerk van 135 dealerbedrijven in meer dan 50 landen. Als onderdeel van de lange termijn groeidoelstelling zijn twee nieuwe dealers aangesteld: Rolls-Royce Motor Cars Brisbane en Rolls-Royce Motor Cars Shanghai Pudong. Het nieuwe flagship dealership van Rolls-Royce Motor Cars in Berkeley Street in London, twee keer zo groot als de vorige locatie, opent later dit jaar.

Lees tip:  ‘POST OPULENCE’: ROLLS-ROYCE ONTHULT EERSTE CONSUMENTENINZICHTEN VOOR NEW GHOST

Sterke vraag naar alle modellen
Phantom behoudt zijn toppositie binnen het merk, terwijl Dawn en Wraith wederom hun respectievelijke marktsegmenten domineren. De drie modellen mochten zich het afgelopen jaar opnieuw verheugen in een grote belangstelling van klanten. De positieve ontvangst van Cullinan, de nieuwe SUV van het merk, heeft zich vertaald in de grootste orderportefeuille voor een nieuw model ooit in de geschiedenis van Rolls-Royce.

In november 2019 breidde het merk de Black Badge familie uit met de Black Badge Cullinan als aanvulling op de Black Badge Ghost, Dawn en Wraith. De Black Badge modellen waren vorig jaar bijzonder in trek bij klanten met een voorkeur voor een meer individualistische en uitgesproken expressie van Rolls-Royce.

Cullinan: ‘Effortless Everywhere’ maakt beloften waar
In het eerste volledige verkoopjaar overtrof de Cullinan zelfs de allerhoogste verwachtingen die de succesvolle lancering opriep. De meest onderscheidende superlatieve luxe-SUV ter wereld is uitgegroeid tot het snelstverkopende nieuwe model uit de geschiedenis van Rolls-Royce. De aanhoudende belangstelling voor het model kreeg een extra impuls met de komst van Black Badge Cullinan, ‘The King of the Night’, in november 2019.

Afscheid van Ghost – maar niet voor lang!
In 2019 kwam een einde aan de 11-jarige productieperiode van Ghost. Sinds de lancering, tijdens IAA Frankfurt in 2009, heeft Ghost de reputatie opgebouwd van een moderne klassieker. Ghost heeft eigenhandig een nieuw publiek van jongere zakelijke klanten aan het merk Rolls-Royce verbonden. Na de komst van een uitvoering met verlengde wielbasis in 2011, en de introductie van de vernieuwde Ghost Series II in 2014, liep de laatste Ghost van de huidige generatie eind 2019 van de productielijn.

Lees tip:  ROLLS-ROYCE ONTHULT AANZIENLIJKE TECHNISCHE VOORUITGANG VOOR NIEUWE GHOST

Ghost is een uiterst succesvol en belangrijk model voor Rolls-Royce. Gedurende de 11-jarige levenscyclus – een opmerkelijk record voor een automodel – groeide Ghost uit tot het meest verkochte model in de geschiedenis van Rolls-Royce. Het commerciële succes van Ghost maakte de weg vrij voor grootschalige investeringen, waardoor Rolls-Royce kon uitgroeien tot het wereldmerk dat het vandaag de dag is. 

Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar maakt de opvolger van Ghost halverwege 2020 zijn opwachting. Het nieuwe model brengt de naam Ghost naar nieuwe hoogten en geeft uiting aan grote ambities op het gebied van design, technologie, materiaalgebruik en rijdynamiek.

Bespoke: het kroonjuweel van Rolls-Royce
De wereldwijde vraag naar Rolls-Royce Bespoke bereikte in 2019 een nieuw hoogtepunt. Het Bespoke Collective bestaat uit honderden ontwerpers, technici en vakmensen. Deze groep van zeer getalenteerde mannen en vrouwen maken het onvergelijkbare Bespoke maatwerk mogelijk. In 2019 presenteerde het Bespoke Collective een aantal van de meest sensationele Collection Cars uit de merkhistorie, waaronder de Rose Phantom, de Zenith Collector’s Edition van Rolls-Royce Ghost, Wraith Eagle VIII en Tranquillity Phantom. Een ander hoogtepunt was het debuut van de exceptionele Rolls-Royce Champagne Chest.

Vertrouwen in de toekomst
Nieuwe investeringen in de Rolls-Royce productiefaciliteit in Goodwood onderschrijven zowel de verbondenheid van het merk met het Verenigd Koninkrijk als een groot vertrouwen in de toekomst. De investeringen zijn gericht op verdere verfijning van de toonaangevende productieprocessen en het hoge kwaliteitsniveau dat Rolls-Royce klanten verwachten. 

“Rolls-Royce Motor Cars is uniek”, besluit Torsten Müller-Ötvös. “Wij zijn allemaal doordrongen van het feit dat we een bijdrage leveren aan het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en afleveren van de beste auto ter wereld voor onze klanten. Ik beschouw het als een grote eer dat ik het afgelopen decennium leiding heb mogen geven aan dit onvergelijkbare bedrijf.”

Lees tip:  NEDERLANDS PRIJZEN VOOR NIEUWE ROLLS-ROYCE GHOST EN GHOST EXTENDEDAuthor: Ilonka

1 thought on “Persbericht: ROLLS-ROYCE MOTOR CARS BEHAALT HISTORISCH VERKOOPRECORD IN 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.