Is dit seizoen al verloren voor Max Verstappen?

De eerste vier races van het huidige seizoen zitten erop, er is al veel te zeggen over hoe alle teams ervoor staan. Door vier 1-2tjes van Mercedes staan zowel beide coureurs als het team al op een ruime voorsprong op hun concurrenten. Zo staat Mercedes na vier wedstrijden al op 173 punten in het constructeurs kampioenschap, daarachter staan Ferrari en Red Bull met respectievelijk 99 en 64 punten. Bottas leidt het kampioenschap voor de coureurs met 87 punten, Hamilton staat daar 1 puntje achter.

Hoe vergaat het Red Bull en Verstappen?

Dit is het eerste jaar voor Red Bull met een Honda PU, met een derde plek in Australië en drie vierde plekken in Bahrein, China en Bakoe kunnen we op zich wel stellen dat Verstappen een goede start heeft gehad. Waar hij dit jaar na vier wedstrijden al 51 punten bij elkaar heeft gesprokkeld, daarmee staat hij nu op de vierde plek in het kampioenschap, Vorig jaar had hij na evenveel races 18 punten, de start is veel beter dus. Deze derde en vierde plekken zijn ook best knap te noemen, aangezien er in principe vier betere wagens rondrijden, echter laten de Ferrari’s het door zowel strategische als persoonlijke fouten regelmatig afweten. De laatste GP was bemoedigend voor Red Bull, dit was de eerste race van het jaar waar Verstappen werkelijk de snelste op de baan was op het gebied van race pace. Met een grote update over twee weken in Barcelona in het vooruitzicht, hoopt Red Bull dat hun beide coureurs voor de eerste keer echt kunnen mee strijden voor de overwinning.

Lees tip:  GP Monza: een avondbezoek aan Milaan


De ontwikkeling van de Red Bull bolide tijdens het seizoen

Red Bull staat er om bekend dat ze al jarenlang heel sterk zijn in het doorontwikkelen van de auto tijdens het seizoen. Nu ze in Bakoe heel dicht bij de concurrenten stonden wordt er veel verwacht voor de rest van het seizoen, zeker als Honda nog meer PK’s kan vinden en als het chassis van de Red Bull weer op het niveau van de vorige jaren kan komen. Zeker als het laatste gebeurd wordt Red Bull toch één van de favorieten voor de GP’s van Monaco, Hongarije, Singapore en Mexico. Echter staan de andere teams ook niet stil, niemand weet dan ook waar hun mee gaan komen en hoe die updates gaan uitpakken. Het kan ook gebeuren dat Mercedes en Ferrari met updates komen waardoor ze juist weer van Red Bull gaan weglopen qua snelheid en race pace.

Kan Verstappen dit jaar nog strijden om het kampioenschap?

Dit is een vraag die veel mensen stellen. Mede door de oppermacht van Mercedes tijdens de eerste vier GP’s lijkt dit niet snel te gebeuren. Echter weet je het in Formule 1 nooit, de Honda PU lijkt sneller en betrouwbaarder dan de Renault PU waar ze de laatste jaren mee gereden hebben, als ze dan ook nog eens het chassis weer op niveau krijgen zullen ze zeker vaker gaan mee strijden voor podiumplekken en zelfs overwinningen. Echter lijkt dit tegen die tijd te laat te komen om nog een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap, voor zowel de coureurs als voor de constructeurs. Nogmaals, ook Mercedes en Ferrari staan niet stil, dus je weet niet waar hun mee voor de dag gaan komen tijdens het restant van het seizoen. Red Bull en Honda zullen waarschijnlijk proberen om dit seizoen en zo goed mogelijke balans te creëren tussen het chassis en de PU, om volgend jaar serieus vanaf de eerste GP mee te strijden voor de kampioenschappen. Lees meer over Max Verstappen op GPToday.net

Lees tip:  Helm kopen motor: wat voor verschillen kun je merken?


Laatste nieuws over Max Verstappen

[wp-rss-aggregator sources=”2904″]


Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.