Hoe werkt een faalangst rijexamen

faalangst rijexamen

Het menselijk lichaam is ingesteld op het reageren van een emotie zoals faalangst. Iedereen heeft wel spanning tijdens een rijexamen. Sommige mensen hebben er zo erg last van dat ze klachten krijgen. Bijvoorbeeld, hartkloppingen , trillende handen en meerdere zweetaanvallen. Maar hoe werkt faalangst rijexamen precies? Daar kom je bij deze blog achter.

Hoe een faalangst rijexamen werkt

Een faalangst rijexamen is anders dan een normaal examen. Dat komt doordat mensen met faalangst veel meer onder druk worden gezet door hun emotie. In de meeste gevallen krijgen mensen faalangst omdat ze eerder zijn gezakt. Of omdat ze het gevoel hebben dat ze er niet klaar voor zijn. Het is bij sommige mensen zo erg dat ze klachten krijgen. Daardoor zijn er instructeurs, examinatoren die speciaal getraind zijn voor zulke omstandigheden en een aparte rijexamen.

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld

Dit examen is bedoeld voor mensen die snel in paniek raken. Of eerder zijn gezakt voor een examen. Je wordt speciaal begeleid door een faalangst instructeur of examinator. Hierdoor vergroot je jouw kansen om te slagen voor het rijexamen.

Wat is het verschil tussen faalangst rijexamen en een normaal examen

Een faalangstexamen duurt langer. Het normale rijexamen tijdsduur is 35 minuten en die van de faalangst is 1 uur en 35 minuten. Waarvan het 35 minuten rijden is, De resterende tijd bestaat uit als een soort timeout of een kleine pauze voor als het te veel wordt. Daarnaast betaal je ook meer voor een faalangstexamen. Voor een normaal examen ben je ongeveer 125,75 kwijt en voor faalangst examen betaal je 176,50. Het faalangstexamen blijkt echter wel te werken. Het slagingspercentage voor faalangstexamen is 60% en voor het normale examen haalt net iets minder dan de helft het.

Lees tip:  Elektronische kentekenplaten

Hoe kun je faalangst tegengaan?

Om faalangst tegen te gaan begint het bij de allerbelangrijkste stap en dat is het accepteren. Het accepteren dat een fout maken of zakken normaal is en oké is. Er zijn ook vele opties om het tegen te gaan zoals: een speciaal instructeur te nemen , het volgen van mindfulness en ontspanningstechnieken zoals mediteren en yoga, zodat je goed je emoties onder controle kan houden of samen met een psycholoog een gesprek te voeren. Dit allemaal kan goed helpen om je faalangst tegen te gaan.

Conclusie

Faalangst kan heel eng zijn op het begin. Maar als u uzelf goed voorbereid, dan kunt u een goed examen afleggen en slagen. Een rijschool in rotterdam-zuid heeft gespecialiseerde instructeurs om faalangst tegen te gaan.

Author: Brian

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.