Help! De motor van mijn auto geeft problemen

Sputtert de motor tegen? Of valt de acceleratie steeds meer weg? Grote kans dat jouw versnellingsbak aan vervanging toe is. De versnellingsbak is samen met de motor het kloppend hart van de auto. Je kunt ervoor kiezen een splinternieuwe versnellingsbak te installeren, maar dat is gelijk ook de meest dure optie. Een gereviseerde of tweedehands versnellingsbak is stukken goedkoper. Op het internet is de keuze reuze. Overal worden auto-onderdelen aangeboden, maar tegelijkertijd ligt een miskoop op de loer. Daarom is de keuze voor revisie het meest veilig

Verschil tussen gereviseerd en tweedehands

Gereviseerde versnellingsbak en tweedehands. Wat is eigenlijk het verschil tussen beide? Een gereviseerde versnellingsbak heeft als grote voordeel dat deze van top tot teen helemaal gecheckt is. Wanneer bij de revisie onderdelen versleten blijken te zijn, worden deze vervangen en is de versnellingsbak weer als nieuw. Een tweedehands versnellingsbak heeft deze controle niet en blijft het een gok of alle onderdelen nog in goede staat verkeren. Het risico op teleurstelling is groter. De prijs van een tweedehands ligt wel lager. Bij een gereviseerde versnellingsbak gaan een scherpe prijs en kwaliteit hand in hand.  Gereviseerde versnellingsbakken zijn in veel merken verkrijgbaar.

Symptomen kapotte versnellingsbak

Je kunt ook altijd je huidige versnellingsbak laten reparen, mits het de moeite nog waard is. Die keuze is aan jou. Maar allereerst wil je vaststellen of er überhaupt wat mankeert aan de versnellingsbak. Je herkent een kapotte versnellingsbak bijvoorbeeld aan een trage reactie tijdens het schakelen, een zeurend of bonzend geluid of lekkende vloeistof. Een verbrande geur tijdens het rijden is altijd een slecht signaal. Als de auto helemaal niet meer wil schakelen in een versnelling, weet je vaak ook genoeg. Wanneer reparatie onmogelijk of een te dure investering is, moet de versnellingsbak worden vervangen.

Lees tip:  4 Voordelen van een vuilcontainer huren

Motorstoringslampje brandt

Het kan ook zijn dat het motorstoringslampje op je dashboard gaat branden. Dit kan eveneens verband hebben met de versnellingsbak, maar meestal betekent dit problemen met de motor. Als je de motor moet en wilt vervangen, hoef je niet perse een nieuwe motor aan te schaffen. Je kunt vaak ook prima een tweedehands motorblok kopen. Een motor cq. motorblok gaat meestal nog een tweede ronde mee. Negen van de tien keer kan een motor uit een afgeschreven auto probleemloos functioneren in een andere auto en dat is toch een stuk goedkoper dan een nieuwe motor of compleet nieuwe auto.

Author: Stefan

1 thought on “Help! De motor van mijn auto geeft problemen

  1. Ik zou ook graag een tweedehands auto willen kopen, maar ik blijf het een risico vinden. Wanneer alle papieren compleet zijn en er een overzicht van het onderhoud aanwezig is, is het natuurlijk een ander verhaal. Gelukkig kan je snel zien of een auto tijdig een APK keuring heeft gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.