Helm kopen motor: wat voor verschillen kun je merken?

Een helm kopen motor is al mogelijk voor minder dan 100 euro. Dit klinkt heel goedkoop, en je zult verbaast zijn over de kwaliteit die je alsnog met een goedkope helm kopen voor de motor krijgt. Bij een webshop of winkel voor motorhelmen mag je verwachten dat ze alleen motorhelmen verkopen die van goede kwaliteit zijn en aan de keuringen voldoen. Dit is overigens wel een reden om bij een gerenommeerde partij een helm te kopen voor motorrijden. Ga niet op websites voor tweedehands helmen naar een motorhelm zoeken. De levensduur van de materialen is beperkt, waardoor je niet goed beschermd bent. Als je zoekt naar helm kopen motor, waar kun je dan op letten?

Helm kopen motor: check de functies

Er zijn veel nieuwe functies aan motorhelmen toegevoegd. Er zijn helmen met een wasbare binnenvoering, dit is zeker prettig bij sportief of intensief gebruik. Ook zijn er motorhelmen die een betere ventilatie bieden, fijn voor als je last hebt van kortademigheid of je brildragend bent en je bril beslaat. Hiervoor zijn er overigens ook helmen met uitsparingen in de voering zodat je bril comfortabel zit. Daarnaast kun je eens zoeken naar ‘helm kopen motor die niet beslaat’. Je hebt dan geen of minder last van condensvorming op het vizier. Er zijn zoveel nieuwe functies, ga vooral het gesprek aan met een webshop of winkel voor motorkleding.

Verschillen in kwaliteit bij een helm kopen motor

De verschillen in kwaliteit zie je vaak aan de motorhelm niet af. Maar tijdens het gebruik merk je dit wel. Allereerst voel je het gewicht, een lichte helm is prettiger. Daarnaast merk je het in wind die de helm doorlaat en in het geluid. Een duurdere helm van carbon is lichter en vaak beter afgesloten waardoor je minder last van geluid hebt of ruis van de wind. De duurdere helm kopen motor is aan te raden als je op circuits rijdt en zeer sportief rijdt. Je zult dan beter de meerwaarde van deze duurdere motorhelmen ervaren dan wanneer je alleen zomerse tourtochtjes maakt. Een duurdere helm van carbon gaat trouwens in de regel langer mee dan een goedkope helm van polycarbonaat. Reken dus de kosten per jaar uit en kijk niet alleen naar de aanschafprijs.

Lees tip:  Waarom je altijd een oplaadpaal in de buurt wilt hebben

Verschillen in uitvoering

Zeker oudere motorrijders zijn de integraalhelm gewend. Deze helm behoort vanwege de veiligheid tot een van de meest populaire helmen. Er zijn echter ook andere helmen in opkomst. Zoals de systeemhelm, die een opklapbaar kinstuk heeft. Of de jethelm, voor betere looks. Bekijk eens welke helm jij mooi vindt. Er is tegenwoordig zoveel keus. Voor de prijs hoef je de helm kopen motor niet te laten. Zoals je las zijn er voor ieder budget helmen te koop. Ook als je regelmatig een passagier meeneemt, doe je er goed aan een tweede nieuwe helm te kopen. Bij een aanrijding wil je niet moeten uitleggen waarom jouw helm zoveel beter was dan die van je passagier. Bij motorrijden geldt, veiligheid boven alles. Dus verdiep je goed in de helm kopen motor voor je er een aanschaft en zeker voor je gaat rijden. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met een specialist. 

Author: H. Pieters

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.