Hagelschade herstellen door uitdeuken zonder spuitwerkzaamheden

Ieder jaar vindt er, met name in de zomerperiode van tijd tot tijd wel eens een flinke hagelbui plaats. Deze buien kunnen flinke schade opleveren aan auto’s, woningen of denk bijvoorbeeld aan de kassen in de tuinbouw. Een natuurverschijnsel die grote gevolgen kan hebben en waar niemand op zit te wachten.

Voorkom hagelschade

U ziet de bui al hangen; een diep donkergekleurde lucht komt opzetten waar onweer, regen en hagel uit zal voortkomen. Deze weersomstandigheden kunnen heel onstuimig en overweldigend zijn. Hagelstenen van enkele centimeters groot kunnen hierbij uit de lucht komen vallen. U kunt je er vast wel een voorstelling van maken dat deze ijsklompjes een aanzienlijke schade aan uw auto kunnen toebrengen en dat het dan niet om een enkel klein krasje of putje zal gaan.

Hagelschade voorkomen zou natuurlijk de meest makkelijke en effectieve oplossing zijn, ware het niet dat dit heel moeilijk zal zijn. De hagel valt heel onverwachts en op ijsbrokken uit de hemel was u al helemaal niet voorbereid. Even snel de auto onder de carport zetten of de garage inrijden is niet voor iedereen weggelegd simpelweg omdat niet iedereen deze heeft of op het moment van de bui in de buurt is hiervan.

De auto op een andere manier beschermen tegen dit natuurgeweld zou een goede oplossing zijn. Als u op tijd bent, zou u de auto in kunnen pakken met matrassen of bubbeltjes folie,al zou dit wel een heel raar en komisch gezicht zijn. Niet echt een haalbare optie en daarom hierbij een uitleg van wat er mogelijk is als u door een hagelbui schade heeft opgelopen aan uw auto.

Lees tip:  Zet vaart achter je rijbewijs!

 

Herstelwerkzaamheden na hagelschade door middel van uitdeuken zonder spuiten

De mooiste manier van het repareren van de auto is zonder deze te moeten laten spuiten. Deze herstelwerkzaamheden worden steeds vaker toegepast en zijn ook nog eens milieuvriendelijk.

Maar hoe werkt dat uitdeuken zonder spuiten dan eigenlijk? In plaats van het schuren en plamuren en uw auto om de deuken te verwijderen en daarna de schade over te spuiten, wordt de put als het ware uit de auto gewreven.

En omdat dit geen arbeidsintensieve werkzaamheden zijn, is deze methode ook vaak nog eens 50% tot 75% goedkoper dan de manier van uitdeuken mét spuitwerkzaamheden. Daarnaast kunt u in de meeste gevallen ook nog gewoon op uw auto wachten terwijl deze gerepareerd wordt omdat het veel minder tijdrovend is.

Dekking door verzekering

Doordat deze techniek veel milieuvriendelijker én goedkoper is, accepteren en vergoeden de meeste verzekeringsmaatschappijen deze manier van reparatie sneller.

Uiteraard dient u altijd bij uw verzekeringsmaatschappij te informeren welke dekking er is bij hagelschade. Over het algemeen valt bij een (beperkte) cascoverzekering de schade aan uw eigen auto binnen uw eigen verzekering en dus ook hagelschade. De mogelijkheid bestaat dat u wel een eigen risico moet betalen, maar dit is allemaal terug te lezen in de voorwaarden van uw autoverzekering.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.