GP Monza: een avondbezoek aan Milaan

Breng je een bezoek aan de GP Monza en heb je voor jezelf nog niet helemaal uitgedacht hoe je de avond doorbrengt? Dan hebben wij een aantal mooie tips voor een verblijf in wereldstad Milaan.

Verblijf in Milaan tijdens GP Monza

Milaan ligt op zo’n 20 kilometer van Monza vandaan. Het is dus maar een korte rit richting het circuit. De Italiaanse modestad is daarom een prima uitvalsbasis om te verblijven tijdens het Grand Prix weekend. Milaan heeft ook in de avonduren genoeg te bieden. Je hoeft jezelf dus geen moment te vervelen. In het hart van de stad tref je Il Duomo en Galleria Vittorio Emanuele II, de twee bekendste hoogtepunten van de hoofdstad van Lombardije.

Ga je wat verder buiten het centrum kijken? Dan is het Castello Sforzesco een absolute must-visit. Het middeleeuwse kasteel is gratis te bezoeken en huist meerdere musea. Ook het park rondom het fort is het bezoeken waard. Parco Sempione is een oase van rust in het centrum van een drukke stad. Nergens is het contrast met de GP van Monza zo groot als hier. Maak een wandeling over de Ponte delle Sirenette en bekijk de Arco della Pace, die werd gebouwd ter ere van Napoleon.

Venetiaanse sferen in volksbuurt

Navigli is een van de gezelligste wijken van Milaan. Waar je bij de Lombardijse hoofdstad niet direct denkt aan kanalen en havens aangezien het ver landinwaarts ligt, was de wijk Navigli de uitvalsbasis van een van de belangrijkste havens van Italië ooit. Inmiddels zijn de meeste kanalen gedempt en blijven alleen de Naviglio Grande en Naviglio Pavese over. Rondom deze twee bekende Milanese waterwegen hebben zich vele restaurants en cafés gevestigd.

Lees tip:  Is dit seizoen al verloren voor Max Verstappen?

Overdag tref je vele kleine marktjes en antiekwinkeltjes aan in de wijk Navigli. Tijdens een verblijf bij de GP van Monza ga je dit helaas niet ervaren. Maar in de avond is het er ook prima vertoeven. Sterker nog, het is na een dag Formule 1 een prima locatie om nog even door te zakken. Neem plaats op een van talloze terrasjes en geniet van een Italiaans biertje of wijntje.

Verboden te vervelen

Al met al hoef je tijdens een bezoek aan de GP van Monza jezelf ook in de avonduren echt niet te vervelen. Voor de echte sportliefhebber is er helaas niet de mogelijkheid om het San Siro te bezoeken in de avonduren, maar andere bezigheden zijn er volop. Geniet van de pracht en praal die Milaan heeft te bieden of test de Italiaanse keuken in een van de uitstekende restaurants. De Formule 1 in Monza én wereldstad Milaan zijn voor eeuwig verbonden!

Author: Pascal van Driel

Internetpaleis is een online marketing bureau in Goes, provincie Zeeland, maar met klanten door heel Nederland, België en zelfs verder weg. Internetpaleis is een samenwerking van drie bedrijven zodat we seo specialisten, sea specialisten en een webdesigner kunnen bundelen tot 1 internetbureau. Internetpaleis heeft bijna 20 jaar ervaring, is persoonlijk en hanteert scherpe all-in tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.