Goedkope winterbanden is een goede investering

Goedkope winterbanden kunnen de investering meer dan waard zijn. Maar waarom zou je in Nederland een paar winterbanden aanschaffen? Je kan toch net zo goed een paar goedkope auto banden bestellen? Er zijn in Nederland een aantal redenen om toch overstag te gaan en een paar winterbanden te bestellen.

Winterbanden in Duitsland zijn verplicht

Als je regelmatig een bezoekje brengt aan onze oosterburen, dan is het slim om een paar goedkope winterbanden op de kop te tikken. Sinds 2010 is het verplicht om bij winterse weersomstandigheden winterbanden onder je auto te plaatsen. Heb je geen winterbanden? Als er een ongeluk gebeurd, dan ben je automatisch verantwoordelijk zelfs als iemand anders de schuldige is. Naast het feit dat het verplicht is in Duitsland heb je ook meer controle over de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers. Naast Duitsland zijn er nog meer Europese landen waar winterbanden verplicht zijn. Op de website van ANWB kunt u uitgebreid extra informatie terug lezen over Winterbanden in Duitsland. Verbreed uw kennis zou ik zeggen.

Slijtage van je zomerbanden

Als je regelmatig op de weg rijdt, dan slijten je zomerbanden extra snel. Vooral tijdens de wintermaanden kan de slijtage flink toenemen. Door op tijd te wisselen van autoband kan je geld besparen. De slijtage van je zomerbanden neemt een flink stuk af en je kan zo de kosten gelijkmatig verdelen.

Met een veilig gevoel de weg op

We vergeten soms dat het in Nederland ook best hard kan sneeuwen of ijzelen. Als je veel op de weg zit, dan heb je vast weleens ervaren hoe het is om weg te glijden met je auto. Met winterbanden onder je auto heb je meer grip op de weg en rij je met een extra veilig gevoel. De banden geven niet alleen meer grip bij sneeuw en ijzel, maar ook als de temperatuur op een zonnige winterdag onder het vriespunt ligt. Je hebt er dus niet alleen iets aan in het buitenland, maar ook gewoon in je eigen land. Goedkope auto banden zijn vaak niet perse duurder, dan goedkope zomerbanden.

Lees tip:  Aanrijding gehad? Dit is wat je moet doen

Voor meer informatie neem gerust contact op  met JD Banden en Velgen

Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.