Geen zin in een nieuw leasecontract? Overweeg dan eens een lease contract over te nemen.

leasecontract

Maak iemand anders blij met jouw leasecontract.

Als je een nieuwe auto wilt rijden maar het te duur vind om een auto te kopen kun je een auto leasen. Dit houd in je de auto “afbetaald” per maand. Zo`n contract duurt ongeveer 5 jaar als je 10.000km per jaar rijd. Op die manier kun je voordelig een nieuwe auto rijden.

Naast het grote voordeel dat je het makkelijker kunt betalen dan als je een auto koopt, zijn er wel een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo kan er in 5 jaar tijd een hoop dingen veranderen. Misschien trouw je of je krijgt kinderen. Als het dan niet meer past in de auto wordt dit een probleem. Daarnaast moet je je bedenken dat je aan het einde van je contract geen restwaarde hebt. Je kunt de auto niet verkopen want deze moet je inleveren bij de leasemaatschappij. als je een auto komt daarentegen krijg je bij de verkoop van je auto weer een gedeelte van je aankoopbedrag terug. Ook kun je je auto op elk gewenst moment verkopen.

Leasecontract over laten nemen.Een oplossing hiervoor is om je leasecontract te laten overnemen. De naam zegt het eigenlijk al, iemand anders neemt jouw contract over. Als jij na 2 jaar je leaseauto zat bent kun je deze natuurlijk niet verkopen. Je zet dan je contract “te koop”. Iemand anders wilt nog 1 of 2 jaar met een auto doen maar wilt niet te veel geld eraan besteden dus wil hij er een leasen. Maar omdat een auto voor een korte periode leasen erg duur is, gaat hij op zoek naar een goedkoper alternatief. Hij komt uit bij jouw leasecontract. Jouw leasecontract loopt nog 2 jaar en is dus interessant voor hem. Hij koopt dan jouw contract over. Vervolgens betaald hij de openstaande leasebedragen af per maand en neemt hij de auto over.  

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.