Een Porsche kopen? Het kan tegenwoordig via online veilingen

Veilingen voor elektronicaproducten en dagjes uit: we kennen het allemaal. De afgelopen jaren zijn veilingsites van Vakantieveilingen tot BVA-Auctions uitgegroeid tot top 100 websites op basis van traffic. Sinds kort is het zelfs mogelijk een Porsche online te kopen via een veiling op de website van Slajeslag. Dan hebben we het niet over Marktplaats maar een ‘Vakantieveilingen-achtige’ veiling. Is er geen hogere prijs? Dan wordt de Porsche altijd zonder reserve aan de hoogste bieder verkocht. Hoe vind je die?

Grootschalige veilingen

De opkomst van dit type veilingen komt niet geheel onverwachts. Steeds vaker worden high-ticket items als kunst (Catawiki) online geveild alsof het niets is. Dat daar nu ook auto’s bijkomen is voor niemand een verrassing. Dat het echter zonder reserve mogelijk is wel. Want mocht er toevallig een Porsche worden geveild zonder al te veel bieders kan het zomaar zijn dat iemand voor een schijntje een Porsche op de kop tikt.

Hoe werken dit type veilingen?

Een groot verschil tussen klassieke veilingen en dit nieuwe type high-ticket veilingen is dat iedereen kan meedoen. Je hoeft niet je inkomen te verifiëren of voor de veiling uitgenodigd te worden. Ook hoeven er geen administratiekosten te worden betaald om aan de veiling te kunnen meedoen. Tevens vindt de veiling in zijn geheel online plaats en kan je zelden het product dat geveild wordt vooraf fysiek bekijken.

In tegenstelling tot Marktplaats ben je wel, mits jij het hoogste bod hebt geplaatst, verplicht de uiteindelijke veilingprijs te betalen. Daar staat wel tegenover dat je mogelijk voor een scherpe prijs de eigenaar bent van een prachtige auto, zoals een Porsche.

Lees tip:  Wat zijn mooie driewielscooters?

Op dit moment is er een Porsche veiling actief waar jij aan kunt meedoen. Wees er wel op tijd bij, want dit type veilingen zijn over voordat je het doorhebt.Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.