Een koeriersbedrijf beginnen, hoe doe ik dit nu precies?

 

Het beginnen van een koeriersbedrijf is een hele mooie uitdaging. Het aantal online verkopen blijven maar toenemen, waardoor de markt maar groter blijft worden. Verse producten die op dezelfde dag geleverd moeten worden of een paar schoenen die retour wordt gestuurd. Het verschil tussen aanbod van vraag is groot in de koerierswereld, waardoor er veel kansen liggen. In dit artikel geven we tips aan ondernemers die van plan zijn om een koeriersbedrijf te starten.

Wat heb je nodig?

Als koerier heb je volgens de wet geen speciale opleiding nodig. Het goede nieuws is dus dat je direct kan beginnen. Maar zo eenvoudig is het helaas niet. Er zijn enkele investeringen waar je niet omheen kunt. Ten eerste zal je over een geldig rijbewijs moeten beschikken. Ben je van plan om een groter voertuig te besturen dan heb je een speciaal rijbewijs nodig. Daarbij is het handig om kennis te hebben van het gebied waar je wilt bezorgen. Ook zal je moeten weten hoe je de route het best kunt plannen. Dit kan in het begin een uitdaging zijn, zeker wanneer je meerdere leveringen moet doen. Een goede koerier weet hoe het met tijd en stress kan omgaan, zelfs wanneer het een dag flink tegenzit.  

Investeringen die je moet maken

De investeringen die je moet maken hangen volledig af van je plan. Wil je alleen pakketten bezorgen dan is een bezorgwagen vaak voldoende. Indien je verse producten zoals kaas of brood wilt leveren zal je al gauw moeten denken aan een gekoelde wagen op maat. Wanneer je net begint heb je wellicht geen geld om direct een nieuwe bedrijfswagen te kopen. In dit geval is een tweedehandse bedrijfswagen wellicht interessant. Naast de aanschaf van een bedrijfswagen heb je een computer nodig voor de administratie, een telefoon om bereikbaar te blijven, eventuele bestickering van de bedrijfsbus en een goed boekhoudbedrijf. Ook zal je ervoor moeten zorgen dat je veilige kleding draagt, zoals bedrijfsschoenen met een sterke neus. 

Waar denk je nog meer aan?

Een van de belangrijkste dingen wanneer je een nieuwe onderneming start is het maken van een plan. Hoe ga je klanten winnen? RIcht je je op een speciale specialisatie? Zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt waarin je opschrijft hoe je winst gaat maken. Het runnen van een bedrijf kan stress opleveren, helemaal wanneer je geen duidelijk plan hebt. Als je eenmaal een goed plan hebt en het benodigde geld bij elkaar hebt gekregen, dan is de vervolgstap: inschrijving bij de KvK.

Lees tip:  Je auto pimpen met spraydip!


Author: Ilonka

1 thought on “Een koeriersbedrijf beginnen, hoe doe ik dit nu precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.