Dodelijk ongeval, dan komt er een strafrecht advocaat bij kijken.

strafrecht

Het hebben van een goede advocaat kan enorm belangrijk zijn, vooral als er iets fout gaat wat een strafbaar feit is zoals bijvoorbeeld iemand aanrijden. De strafrechtadvocaat is dan ook een soort netwerk van kwalitatieve strafrechtkantoren dat verspreid is over heel Nederland. Het fijne aan een strafrechtadvocaat is dat ze bij iedere situatie hulp kunnen bieden dus ook bij een ernstig ongeval waar je misschien zelf niets aan kon doen. Een goede advocaat kan dan ook bijvoorbeeld jou bijstaan in een dagvaarding, kunnen jouw ontvangen en voor jou het woord voeren als je voor de rechter moeten verschijnen. Dit kan ook als je een strafbeschikking hebt gekregen of als je graag wilt toetredingen en in hoger beroep wilt gaan. Het hebben van een goede advocaat kan alleen wel heel duur zijn. Zo kan het wel in de duizend euro per uur kosten. 

Deze advocaten worden en zie je vaak terug in zaken met bijvoorbeeld criminelen. Als je een ongeluk hebt veroorzaakt ben je uiteraard niet meteen een crimineel maar het is wel zo dat je een strafbaar feit hebt begaan. Afhankelijk van je financiële situatie kun je bepalen welke / wat voor advocaat je neemt, zitten de financiën wat tegen dan heb je te maken met een Pro deo advocaat. Dit is een advocaat die jou helpt bij het ongeluk wat je hebt veroorzaakt. Maar wat is nou het verschil tussen een normale strafrechtadvocaat en een pro deo advocaat? Nou het werk wat ze doen is eigenlijk hetzelfde. Beide hebben ze dan ook hetzelfde doel. Maar het verschil zit hem in de prijs wat je betaalt. Bij een normale advocaat kunnen de prijzen nog oplopen en kan het duurder uitvallen dan je had gehoopt. Of heb je alles al van tevoren goed besproken en weet je wat je kwijt bent. Werk je met of zonder een bonus als je wint en betaal je vooraf of achteraf. 

Lees tip:  De Perfecte Fiets: Genot, Prestaties en Milieubewustzijn in Harmonie

Bij een Pro deo advocaat gaat het allemaal net even wat anders. Een Pro deo advocaat wordt namelijk door de overheid ingeschakeld. Dit komt omdat e overheid de advocaat dan helemaal of gedeeltelijk betaald. Dit komt omdat de mensen die een Pro deo advocaat nodig hebben zelf financieel het niet kunne veroorloven om een eigen advocaat te betalen. Een zogeheten Pro deo advocaat krijg je dus gedeeltelijk van de overheid. Hierbij worden er ook gekeken naar andere dingen. Dingen zoals je thuissituatie. Dit is erg belangrijk. Mocht het namelijk zijn dat je thuis situatie helemaal in orde is zou je waarschijnlijk een groter gedeelte zelf moeten betalen. 

Welke straffen

Een strafrechtadvocaat helpt je met zaken van bijvoorbeeld, drugsbezit, geweld, fraude, smaad, winkeldiefstal, verboden wapenbezit en heftige ongevallen. Een advocaat gaat je daarom zo goed mogelijk op weg helpen om er voor te zorgen dat je hoge straf krijgt en waardoor de kans dat je een strafblad krijgt ook kleiner is.

Author: Anne West

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

3 thoughts on “Dodelijk ongeval, dan komt er een strafrecht advocaat bij kijken.

  1. Verschrikkelijk, dat wil je echt niet mee maken. Goed om te weten wanneer er een strafrechtadvocaat ingeschakeld moet worden, en dat je niet per se als crimineel wordt gezien. Sterkte voor de mensen die in dit soort situaties belandt zijn, het lijkt me erg heftig.

  2. Interessant om te lezen hoe de strafrecht advocaat te werk gaat. Ik kan mij voorstellen dat het belangrijk is om een specialisatie te hebben als advocaat, omdat elk gebied speciale kennis vereist. Een advocaat in de arm nemen is natuurlijk een must bij een ongeval waar veel schade is aangericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.