BMW i8, de sportwagen her-uitgevonden

Eén van de meest opvallende sportwagens die de voorbije jaren op de markt zijn gelanceerd komt uit het kamp van BMW. De BMW i8 heeft de trend gezet voor een innovatieve rijervaring die wordt gecombineerd met de look van een echte super car.

Efficiënte en innovatieve sportwagen

De BMW i8 is een sportwagen die uitblinkt op vlak van efficiëntie. De intelligente lichtgewicht constructie die is uitgevoerd met carbon is hier ongetwijfeld mee verantwoordelijk voor. Wat echter ook te denken van het aerodynamisch design waar de BMW i8 over beschikt? In vergelijking met andere gelijkaardige sportwagens blijkt ze ook heel wat duurzamer te zijn. De uitermate efficiënte BMW eDrive-technologie ligt hiervan aan de basis. Bovendien wordt er in het interieur van de BMW i8 gebruik gemaakt van recycleerbare materialen. Geen van deze nieuwigheden zorgt er echter voor dat er moet worden ingeboet op vlak van dynamiek en sportiviteit. De BMW i8 biedt de meest veeleisende bestuurder dan ook het neusje van de zalm.

Speciaal uitgedokterd veiligheidsconcept

Tijdens de ontwikkeling van de BMW i8 werd er voor gekozen om een speciaal veiligheidsconcept uit te dokteren. De belangrijkste eis was dat deze perfect op de auto werd afgestemd. Het gevolg is een uitermate stevige passagiersruimte van carbon die een optimale veiligheid moet realiseren voor alle inzittenden. Bovendien beschikt de BMW i8 over innovatieve BMW ConnectedDrive rijhulpsystemen die de bestuurder moeten helpen om het overzicht te bewaren en gepast te reageren, zelfs in de meest extreme omstandigheden. De BMW i8 beschikt bovendien als vanzelfsprekend ook over de optie Driving Assistant. Hiermee worden er in één klap een groot aantal hulpsystemen met camera aan het voertuig toegevoegd. Hoe veilig de BMW i8 in de praktijk ook mag zijn, het afsluiten van de voor jou beste autoverzekering blijft uiteraard zoals bij elke auto een aanrader.

Lees tip:  Elektrische auto’s vergelijken: Tesla model 3 vs. BMW i4

Plug-in-hybride

De BMW i8 is een plug-in-hybride. Het is dan ook één van de eerste sportwagens op de markt die de innovatieve elektro- en verbrandingsmotortechnologie in zich verenigt. Het resultaat mag er in ieder geval wezen. De BMW i8 biedt de bestuurder namelijk een buitengewone rijervaring die wordt gecombineerd met een uitermate interessant verbruik en een opvallend lage emissie. Mede door dit gegeven blijft deze nieuwe sportwagen van BMW (uiteraard rekening houdende met het hoge segment waarin ze zich bevindt) opvallend betaalbaar.

Author: Ilonka

1 thought on “BMW i8, de sportwagen her-uitgevonden

  1. Pff wat een dikke bak is dat zeg! Ik als autoliefhebber ben begonnen met sparen voor zo’n auto. Het zal nog wel even duren maar ik weet zeker dat het goed komt. Binnenkort is ie van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.