Auto’s in het buitenland kopen, wordt steeds populairder

Een auto aankopen, is en blijft een dure aangelegenheid. Het is dan ook belangrijk dat je niet over één nacht ijs gaat als het gaat over een nieuwe wagen. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om hun wagen in het buitenland te kopen. Dit heeft namelijk verschillende voordelen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een auto aankopen in het buitenland en importeren naar je eigen land lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Easyimport helpt je namelijk met de volledige administratieve afhandeling van je aankoop. De eerste stap is natuurlijk het vinden van een nieuwe wagen. Als je deze hebt gevonden, moet je berekenen hoeveel het zal kosten om de wagen te importeren naar je eigen land. Zodra je een zicht hebt op de kosten, kan je contact opnemen met de eigenaar en beginnen onderhandelen.

Belangrijk om te weten is dat de garantie op een import auto ook van toepassing is in Nederland. Je hebt dus evenveel garantie op een buitenlandse wagen als een wagen dat je in eigen land koopt.

Waarom in het buitenland kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om in het buitenland een wagen te kopen. De eerste reden is omdat het aanbod in landen zoals Duitsland veel groter is dan in Nederland of België. Daarnaast is het soms ook veel goedkoper om een wagen te kopen in het buitenland, zelfs met alle importkosten bijgerekend.

Waar moet je op letten?

Zodra je wagen in Nederland aankomt, moet deze natuurlijk ook ingeschreven worden. Anders mag je er niet mee rijden. Maak hiervoor dus zeker een afspraak met de Rijksdienst Wegverkeer. Wanneer je Easyimport inschakelt om de import voor hun rekening te nemen, nemen zij dit ook uit handen.

Lees tip:  Cartracker.nl –Rittenregistratie partner en meer!

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.