Auto kopen in Duitsland? 3 tips

Het is best spannend om een auto uit het buitenland te importeren. Toch kiezen steeds meer Nederlanders hiervoor. Vooral Duitsland is erg populair. Niet zonder reden, want hier hebben heel veel bekende automerken zich gevestigd. Het aanbod is dan ook ongelooflijk groot. Als jij op zoek bent naar een auto die in Nederland niet wordt verkocht, dan is het logisch als je overweegt om deze uit Duitsland te importeren. Een auto importeren Duitsland particulier brengt echter wel de nodige zorgen met zich mee. Want waar moet je op letten? Wat moet je allemaal regelen alvorens je hiermee de weg op kunt in Nederland? Het is niet vreemd als je met vragen zit. In dit artikel hebben we daarom de drie beste tips verzameld om je op weg te helpen. 

  1. Bijkomende kosten 


Wat kost een auto importeren uit Duitsland? Het is belangrijk om te beseffen dat dit niet altijd de voordeligste optie is. In de meeste gevallen is het goedkoper om een auto in eigen land aan te schaffen. Misschien ligt de aanschafprijs in Duitsland wat lager, maar er komen nog een flink aantal extra kosten bij voordat je hierin kunt rijden. 

Denk allereerst na over de transportkosten. Het is niet toegestaan om als Nederlandse burger in een auto met Duits kenteken rond te rijden. Hier zijn zeer strenge regels voor gemaakt en als je wordt gepakt, dan zijn de boetes ook niet mals. Je zult dus iets moeten regelen voor het transport. Je kunt de auto door een transportwagen naar Nederland laten vervoeren, maar deze ook zelf ophalen met een trailer. Dit brengt wel veel extra kosten met zich mee. 

Lees tip:  Je auto pimpen met spraydip!


Daarnaast zal de auto gekeurd moeten worden om in aanmerking te komen voor een Nederlands kenteken. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het bekostigen van de RDW-keuring. Pas als de auto volledig is goedgekeurd, kan een Nederlands kenteken worden toegekend. 

Ook zul je in Nederland nog los de BPM voor de auto moeten betalen. Als je een auto in Nederland koopt, vallen deze kosten meestal niet zo op. Dit zit namelijk al bij de prijs inbegrepen. Als je een auto koopt in het buitenland, dan heb je de BPM uiteraard nog niet betaald. Dit zal je dus later nog moeten doen. 

  1. Kies voor een betrouwbare autoverkoper 


Als je kiest voor een occasion in het buitenland, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de auto en de verkoper betrouwbaar zijn. Je wilt je niet inlaten met een verkoper die niet helemaal eerlijk is over de staat van de auto. Doe daarom altijd goed onderzoek naar de autoverkoper en zoek eventueel reviews online. Ook de wijze waarop hij met jou communiceert vertelt veel over zijn betrouwbaarheid. 

  1. Neem iemand mee om de auto te controleren 


Ken je iemand binnen jouw vrienden- of familiekring die veel weet over auto’s? Neem hem dan mee als je de auto gaat bekijken. Deze kan een snelle controle uitvoeren en zo ontdekken wat er wel of juist niet scheelt aan het voertuig. Zo weet je zeker of de auto aan de wensen voldoet. Bovendien geeft het ook meer ruimte voor onderhandelingen. 

Author: Bob

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.