Alles over de veiligheidsklasse van werkschoenen

veiligheidsklasse van werkschoenen

Op zoek naar een nieuw paar werkschoenen? Maar zijn er overal verschillende beveiligingsklassen? En u weet niet wat ze betekenen en welke beveiligingsklasse voor u geschikt is? In deze blog vertellen we je over verschillende soorten veiligheidsklassen. Hierdoor kunt u de juiste keuze maken voor uw werkschoenen of werkschoenen.

Wat is een veiligheidsklasse voor werkschoenen?

Volgens de Europese wetgeving moeten alle Europese veiligheidsschoenen voldoen aan de norm EN ISO 20345:2004 (CE EN-345). Deze zijn onderverdeeld in vijf beveiligingsniveaus. Alle klassen veiligheidsschoenen zijn uitgerust met een geharde neus die 200 J kinetische energie kan absorberen, met een resterende hoogte van minimaal 14 mm.

Welke beveiligingsklassen heb je?

Werkschoenen en werkschoenen kennen vijf verschillende veiligheidsklassen. Welke beschermingsklasse voor u geschikt is, hangt af van uw functie. In de volgende tabel wordt de betekenis van elke beveiligingsklasse uitgelegd.

  • SB

 Deze veiligheidsschoenen hebben standaard een speciale neus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 joule.

  • S1

 Standaard veiligheidsschoenen voor droge omstandigheden. Voorzien van een stalen neus.  S1P heeft ook een ondoordringbare zoolplaat (roestvrij staal). Veiligheidsschoenen met

  • S2

Stalen neus en waterafstotend leren bovenwerk. Hierdoor is hij geschikt voor gebruik in vochtige werkomgevingen.

  • S3

 Veiligheidsschoenen van waterafstotend materiaal. Voorzien van een stalen neus en een niet-penetrerende zoolplaat. Vooral geschikt voor werkomstandigheden waar het risico bestaat dat u op scherpe voorwerpen stapt.

  • S4

 Standaard veiligheidsschoenen met stalen neus. Doordat hij van kunststof is gemaakt, is hij volledig waterdicht. De laarzen voldoen aan antistatische eigenschappen.

  • S5

 Standaard veiligheidslaarzen met stalen neuzen en antistatische eigenschappen. Doordat hij van kunststof is gemaakt, is hij volledig waterdicht. Voorzien van een geharde tussenzool en antislip profiel. Klik hier voor keuzehulp.

Lees tip:  5 tips voor als je een auto wilt huren

Waarom zijn deze beveiligingsstandaarden belangrijk?

In veel beroepen is het noodzakelijk of aanbevolen om veiligheidsschoenen te dragen. Dit kan vooral impact hebben op de beveiliging, maar het kan ook een goede ondersteuning zijn voor medewerkers. Veiligheidsschoenen, ook wel werkschoenen genoemd, zorgen voor het voorkomen van bepaalde ongevallen op de werkvloer. B. Snijd je tenen of stap op iets scherps. Het is belangrijk dat werkschoenen voldoen aan de vastgestelde veiligheidsnormen van de Europese Unie (EN ISO 20345:2004) zodat ze er zeker van kunnen zijn dat ze ook echt veilig kunnen werken.

 Veiligheidsschoenen voor de voedingsindustrie

Hygiëne is essentieel in de voedingsindustrie. Of het nu in de zuivelfabriek of voedselverwerkingsfabriek is, de hygiënische werkschoenen van de categorie S2 zijn glad afgewerkt met ademende, waterbestendige, lichtgewicht en onderhoudsvriendelijke DRY-TEK-microvezel. De Dunlop® PurofortFoodPro Multigrip Safety Boots S4 is de eerste veiligheidslaars speciaal ontwikkeld voor de voedselverwerkende industrie en is bestand tegen mineralen, dierlijke en plantaardige oliën, desinfectiemiddelen, meststoffen, oplosmiddelen en een verscheidenheid aan chemicaliën.

Vragen over veiligheidsnormen voor werkschoenen? Heeft u vragen of advies over veiligheidsnormen voor werkschoenen? Bekijk deze website van  werkschoenspecialist in de hotel-, zorg-, food-, transport-, retail- en onderwijssectoren.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.