3 redenen om te kiezen voor onderhoud bij de merkdealer

3 redenen om te kiezen voor onderhoud bij de merkdealer

Waar laat jij je auto onderhouden? Vaak wordt gedacht dat het laten onderhouden van een auto door een merkdealer onnodig hoge kosten met zich meebrengt. In de praktijk blijkt dit mee te vallen! Er zijn verschillende redenen die het heel interessant maken om een merkdealer in te schakelen voor het onderhoud aan je auto. In dit artikel vind je hier drie voorbeelden van. Niet onbelangrijk: vaak biedt een merkdealer gratis pechhulp aan, wanneer je de auto hier iedere 15.000 kilometer of bijvoorbeeld ieder jaar laat onderhouden.

Tip: zoek je een BWM dealer voor de APK keuring? Dan staat BMW Renova altijd voor je klaar. Kom gerust eens langs.

#1: een merkdealer kent veel voorkomende problemen

Problemen die regelmatig voorkomen zijn bekend bij een merkdealer. Het maakt dat een probleem vaak sneller gevonden is en daarbij direct verholpen kan worden. Zou je de auto naar een reguliere dealer brengen, dan is deze doorgaans langer bezig. De vaak voorkomende problemen kunnen per merk sterk verschillen. Daarbij kan de merkdealer je vaak meer vertellen over de staat van de auto dan een reguliere dealer.

#2: een auto behoudt z’n waarde langer

Een andere reden om voor het laten uitvoeren van onderhoud door een merkdealer te kiezen, is het feit dat de auto z’n waarde langer zal behouden. Het is voor een toekomstig koper van de auto aantrekkelijker om voor een dealeronderhouden model te kiezen. Het onderhoud wordt door de merkdealer vaak beter uitgevoerd. Daarbij neemt een dealer de auto doorgaans voor een hoger bedrag van je over, wanneer je deze door een merkdealer hebt laten onderhouden.

Lees tip:  Hoe stel je je autospiegels af

#3: voorkom dat de garantie vervalt

De garantie op een auto kan vervallen, wanneer deze gerepareerd wordt met niet-originele onderdelen. Een merkdealer werkt altijd met originele onderdelen, waardoor de garantie behouden blijft na een onderhoudsbeurt. Wel zo prettig, wanneer er in de toekomst onderhoud moet worden uitgevoerd dat normaliter onder de garantie op de auto valt.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.