10 redenen waarom steeds meer mensen voor een lease kiezen

Bijna iedereen zou vanwege de manier waarop de industrie tegenwoordig in elkaar zit beter aan doen om een auto te leasen. Voor bijna niemand is het gunstig om een auto te kopen. Hier zijn 10 redenen waarom we denken dat je in plaats van kopen zou moeten leasen.

 • Betere controle over de kosten

Met leasen kun je de prijs bepalen op basis van jouw geschatte kilometers die je verwacht te rijden. Degenen die veel kilometers maken, moeten (in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht) juist leasen omdat de gebruiker op die manier beter de gebruikskosten kan bepalen.

 • Betere deals en altijd een nieuwe auto

De deals voor leasecontracten zijn bijna altijd beter. De beste manier om een deal voor een auto te krijgen, is door met mijndomein in zee te gaan. Zij zorgen ervoor dat je beste lease deal zult ontvangen. Daarnaast zorgt het leasen ervoor dat je altijd in een nieuwe auto zult rijden!’

 • Lease-afschrijving activa, bezit ze liever niet

Er is geen reden om een auto of iets anders te willen bezitten als je al weet dat het in waarde zal dalen. Het argument hiertegen is dat wanneer je least, je voor altijd een bedrag zult betalen. Dat is duidelijk en als je eigenaar bent, heb je ook nog eens rekeningen die onvoorspelbaar zijn. De perfecte lease zou een looptijd van 24-36 maanden moeten hebben (hoe korter, hoe beter).

 • Een leaseovereenkomst beschermt je tegen toekomstig verlies

Een leaseovereenkomst is net als het verzekeren van aandelen of een levensverzekering afsluiten. De lease beschermt je namelijk tegen de keerzijde van verslechtende marktomstandigheden. Als de toekomstige waarde van de auto door nieuwe modellen, overvloedige voorraden of een mislukte economie meer en sneller zal dalen dan je verwacht, ben je met een leasecontract tegen dat toekomstige nadeel beschermd.

 • Geloof niet in de mooie verhalen omtrent eigendom
Lees tip:  Dit zijn de populairste private lease merken van het moment

Betaal om de auto te kunnen gebruiken en niet voor een fantasie over eigendom. Er is geen reden om voor de toekomstige waarde van de auto te betalen. Je betaalt om een ​​auto te gebruiken en niet voor de waarde ervan in de toekomst.

 • Maak je nooit zorgen over het verkopen of het verhandelen van je auto

Aan het einde van de leasecyclus, hoef je alleen maar het voertuig terug te geven. De dealer zal een verslag van de staat maken en zolang er geen schade, overmatige slijtage of te veel kilometers zijn gemaakt, ben je overal van af.

 • Hogere belastingaftrek

De afschrijvingen op leasecontracten zijn bijna zes keer groter dan op die van een eigendom. Voor een bedrijfseigenaar, die een auto bezit, is de afschrijving beperkt tot vierenvijftig cent voor elke kilometer, die je voor zakelijk gebruik rijdt. Dus 10.000 kilometer zou dan gelijk staan aan €4.500 plus de rente op de lening. Als je dezelfde auto had geleased en deze voor 100% zakelijk had gebruikt, kon je 100% van het leasebedrag zonder beperkingen afboeken.

 • Blijf dynamisch

Stap sneller in en uit voor minder geld en lagere kosten per maand. Van oudsher kun je met leasen voor minder geld en minder maandelijkse kosten gebruikmaken van een voertuig. 

 • Leasen is eenvoudiger en sneller

Een leaseaanbieder zoals mijndomein zorgt ervoor dat alles eenvoudig te begrijpen is en dat alles netjes op tijd in orde wordt gemaakt.

 •   Gebruik het totdat je het niet meer nodig hebt

Een auto is een machine. Het is gewoon een apparaat dat wordt gebruikt om de plaats waar je naartoe wilt te kunnen bereiken. Er is eigenlijk geen goede reden waarom je een auto zou willen bezitten, het enige dat je wilt, is het gewoon gebruiken en er dan weer vanaf zien te komen.

Lees tip:  Waarom auto lease de toekomst is

Bron: Grandlife.nl

Author: Ilonka

1 thought on “10 redenen waarom steeds meer mensen voor een lease kiezen

 1. Ik merk ook dat men in mijn omgeving steeds vaker kiest voor een leasecontract. Wij denken er ook over na, omdat we graag onze vaste lasten willen stabiliseren. Daarnaast lijkt het ons ideaal om nieuwere auto’s te rijden die zuiniger zijn. Deze week gaan ver ons er verder in verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.