Zo maak jij het verkeer veiliger

Een verkeersongeluk kan grote gevolgen hebben. Naast de financiële schade kan het ook op mentaal gebied een behoorlijke invloed hebben. Om deze vreselijke gevolgen te vermijden, is het belangrijk om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Een verkeersongeluk vindt immers vaak plaats door een onveilige situatie, zoals een kapotte auto, onveilig rijgedrag of beperkt zicht.

Om een verkeersongeluk en de bijbehorende gevolgen te voorkomen, is het dus belangrijk om de onveilige situaties veiliger te maken. Er zijn enorm veel tips om het rijgedrag veiliger te maken. Wij hebben de belangrijkste tips op een rij gezet. Hieronder kun jij dus lezen op welke manieren jij veiliger te weg op kunt. 

  1. MONO

Hopelijk ben jij inmiddels bekend met deze term. De term staat regelmatig op borden benoemd. Het doel van de term is om het telefoongebruik tijdens de rit te beperken. Onoplettendheid komt immers vaak door het gebruik van een telefoon achter het stuur. Doordat het brein niet met twee taken tegelijkertijd bezig kan zijn, zal het brein zich op één taak focussen. Helaas richt het brein zich vaak op de telefoon, waardoor er nog maar weinig aandacht wordt geschonken aan het verkeer. Met een verkeersongeluk tot gevolg.

  1. Wees communicatief

 Om het verkeer veiliger te maken, is samenwerking enorm belangrijk. Een verkeersongeluk kan voorkomen worden door voldoende te communiceren met andere weggebruikers. Als fietser is het bijvoorbeeld belangrijk om jouw hand uit te steken en als scooter het knipperlicht te gebruiken. Bovendien kunnen waarschuwingslichten bij file ook een botsing voorkomen. 

  1. Geen haast
Lees tip:  Auto verkopen aan een particulier; een stappenplan

Het is absoluut onverstandig om haastig deel te nemen aan het verkeer. Indien jij haast hebt, zul jij minder aandacht schenken aan het verkeer. Jij moet immers zo snel mogelijk op locatie zijn. Het haastige gedrag zorgt dat jij personen en situaties over het hoofd ziet. Zorg dat jij altijd tijdig vertrekt, zodat jij nooit haastig deelneemt aan het verkeer.

  1. Maak gebruik van hulpsystemen

Inmiddels worden de nieuwe hulpsystemen verplicht in auto’s geplaatst die sinds 2022 geproduceerd worden. De huidige auto’s zijn nog niet van deze hulpsystemen voorzien, waardoor de bestuurders de hulpsystemen zelf moeten aanschaffen. De hulpsystemen zijn onder meer de achteruitrijcamera, de mogelijkheid tot plaatsing van alcoholslot, het noodremsysteem en de rijbaan assistent. Waar de achteruitrijcamera set belangrijk is om voorbijgangers tijdens het achteruitrijden tijdig te zien, zijn het noodremsysteem en de rijbaan assistent belangrijk tijdens het rijden op de snelweg.

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.