Welke voordelen heeft een ondernemer aan een laadpaal?

laadpaal

Elektrisch rijden is in korte tijd enorm in populariteit gegroeid. Deze populariteit is onder andere te danken aan de milieuvriendelijkheid van elektrische auto’s, en het aantal beschikbare laadpalen dat ook enorm stijgt in Nederland. De toename in het aantal elektrische auto’s heeft er ook voor gezorgd dat steeds meer bedrijven en ondernemers ervoor kiezen om hun eigen laadpaal te installeren, bijvoorbeeld om hun werkauto’s en busjes op te laden. Deze laadpalen kunnen bedrijven vele euro’s per jaar besparen, maar toch zijn er nog veel ondernemers die twijfelen. Om deze twijfels weg te nemen lees je in dit artikel de grootste voordelen van een laadpaal voor de Nederlandse ondernemer. Heb je geen elektrische auto, maar ben je wel benieuwd naar andere manieren om voordelig zakelijk te rijden? Dan is het slim om te zoeken naar zakelijke tankpas info.

Je hebt de keuze tussen een abonnement of volledige aanschaf

Het is heel begrijpelijk dat veel ondernemers nog altijd twijfelen over het installeren van een laadpaal bij hun bedrijfsruimte of kantoor. Want hoe weet je nou of dit de beste beslissing is voor jouw bedrijf? Gelukkig hoef je niet direct een beslissing te maken voor de lange termijn. Zo biedt MKB Brandstof bijvoorbeeld de mogelijkheid om jouw laadpaal eerst te huren, met een soort van bijbehorend abonnement. Dit betekent dat jij een maandelijks bedrag betaalt voor het gebruik van de laadpaal. Is je laadpaal kapot? Dan komen er professionele reparateurs langs om de storingen te verhelpen. Heb je de laadpaal niet meer nodig? Dan kun je hem maandelijks opzeggen. Dit is de perfecte oplossing voor ondernemers die nog twijfelen over het kopen van een laadpaal.

Lees tip:  3 Tips om de beste auto te kopen

De auto ’s avonds opladen

Laten we eerlijk zijn: een laadpaal bij jouw bedrijf is ook vooral gemakkelijk! Het kan je bijvoorbeeld veel tijd schelen. Je hoeft onderweg immers niet langer stil te staan om je elektrische auto ergens op te laden. In plaats daarvan zet je de auto ’s nachts aan de laadpaal, zodat je hem ’s ochtends weer kunt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je werkdagen minder kostbare tijd verliest aan het wachten tot je auto is opgeladen.

Opladen met je eigen stroom

De accu van een elektrische auto moet regelmatig met stroom worden opgeladen. Laadpalen langs de weg kunnen daardoor vaak prijzig zijn, en dat komt omdat je niet alleen betaalt voor de stroom, maar ook voor het gemak. Een benzinestation wil immers ook graag iets verdienen aan het neerzetten van de laadpalen. Door je eigen laadpaal te gebruiken om je auto op te laden kun je dus vele euro’s besparen. Je betaalt immers alleen de stroom die de laadpaal daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast betekent dit ook dat jij de volledige controle behoudt over welk soort stroom je gebruikt. Wil je bijvoorbeeld alleen maar groene stroom gebruiken om jouw auto op te laden? Dan is het slim om te kiezen voor een eigen laadpaal, zodat je de controle over jouw stroom én stroomverbruik houdt.

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.