Welke soorten autolak worden het meest gebruikt?

Autolak op maat

Een auto kopen is natuurlijk een ontzettend leuke aankoop. Het breidt niet alleen maar vrijheden uit, maar het geeft ook een boost aan het ego en het imago. Het is daarnaast ook erg leuk om hier lekker in te gaan toeren en daarvoor is het toch van belang dat de auto er ook goed uitziet. De nieuwe auto’s worden allemaal erg mooi opgeleverd en zijn voorzien van een mooie autolak. Tweedehands auto’s hebben vaak ook nog een mooie autolak, maar daar zitten soms nog wel al wat beschadigingen aan. Ook wanneer er door een bestuurder zelf al voor een langere tijd in een auto wordt gereden is het mogelijk dat de lak een beetje is beschadigd. Hoe voorzichtig er ook wordt gereden, er kan altijd sprake zijn van asfalt dat op de motorkap of het dak terecht komt of een boom waar net even te strak langs wordt gereden. Het brengt toch allemaal kleine beschadigingen toe aan een auto, die eigenlijk zo netjes mogelijk moet worden gehouden.

Toekomst

Omdat er steeds meer wordt gewerkt met autolak, door zowel autodealers, als hobby klussers die lekker sleutelen aan een eigen auto, worden er ook steeds meer soorten op de markt gebracht. De trends hiervan worden op een rijtje gezet om hier een beter beeld van te geven over wat er in de toekomst wordt verwacht met betrekking tot kleuren en soorten van de diverse autolakken.

  • Donkere kleuren. Het wordt steeds meer gekozen door autoliefhebbers. Het geeft een strakke en moderne uitstraling aan een wagen en is vaak ook wel te bestempelen met ‘chique’.
  • Neutrale kleuren. Dit staat in lijn met de donkere kleuren. Er wordt vaker gekozen voor een neutrale kleur, zodat deze tijdloos is en er lang mee gedaan kan worden.
  • Lidar lak. Dit is een nieuwe techniek met betrekking tot de autolak industrie. Het is een lak die ervoor zorgt dat de ontwikkeling van de warmte dat zich op het voertuig voordoet wordt verminderd. Ook zijn de kleuren beter in reflectie en wordt autonoom rijden ook mogelijk gemaakt.
Lees tip:  Is beste auto van de zaak de snelste of de fiscaal voordeligste?

De toekomst wordt dus gezien met donkere- en neutrale kleuren van voertuigen opgespoten met een nieuwe lider lak.

Author: Wim de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.