Welke leasevorm past het beste bij je?

Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt op het gebied van leasen? Dan is het een goed idee om je hier eerst verder in te verdiepen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een leaseauto. Er zitten interessante voordelen aan gekoppeld en je kunt uit meerdere lease vormen kiezen. Hierdoor is er altijd wel een leaseauto te vinden die bij je wensen past. In deze blog kom je erachter uit welke leasevormen je allemaal kunt kiezen en kun je alle voordelen van een leaseauto nog eens doornemen.

Op welke manieren kun je een auto leasen?

Wil je wellicht een auto leasen? Dan kun je vaak uit verschillende leasevormen kiezen. De meest bekende zijn de zakelijke en private lease, maar je zou ook nog voor shortlease of full operational lease kunnen kiezen. Naast de verschillende leasevormen, zijn er ook verschillende leasecontracten waar je uit kunt kiezen. Wanneer je zakelijk leased, kun je de auto alleen voor zakelijk gebruik inzetten, soms kun je in het contract een bepaald aantal kilometers vast laten leggen die je jaarlijks voor privégebruik kunt inzetten. Wanneer je voor private lease kiest, mag je de auto gewoon privé gebruiken.

Shortlease, betekent dat het leasecontract maandelijks verlengt of stopgezet kan worden. Als je voor shortlease kiest, kun je sneller en vaker van auto wisselen. Dit is vooral leuk als je graag nieuwe auto’s rijdt en uitprobeert. Full operational lease houdt in dat alle operationele kosten die je maakt, bij de maandelijkse kosten zijn inbegrepen. Denk hierbij aan kosten voor de wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud. Full operational lease is vooral fijn op het moment dat je altijd wil weten aan welke kosten je gebonden bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en komt los daarvan niet voor financiële verrassingen te staan.

Lees tip:  Goede tips om voordelig te leasen

Welke voordelen zitten er aan een leasecontract?

Of je nu voor private lease, shortlease of één van de andere leasevormen kiest, er zitten altijd interessante voordelen aan het leasen van een auto. Allereerst hoef je geen groot geldbedrag neer te leggen of te lenen om de auto in gebruik te kunnen nemen. Je betaalt een vast bedrag per maand en afhankelijk van de afspraken die in het contract worden vastgelegd, hoef je vaak geen extra kosten te betalen. Daarnaast kun je een leasecontract voor een paar maanden, tot een aantal jaar afsluiten. Wanneer het contract afloopt, krijg je de kans om de auto aan te schaffen. Wil je dat niet? Dan kun je een nieuwe auto en een nieuw leasecontract regelen.Leasebedrijven
LeasebakEen leasemarkt waarin de scherpste aanbiedingen je dagelijks om de oren vliegen en de voorwaarden vaak erg van elkaar verschillen. Waar moet je nou beginnen met vergelijken? Met die vraag in het achterhoofd ontstond het idee van leasebak.nl: één website waar voor elke lease auto dezelfde transparante voorwaarden gelden. Duidelijkheid aan de voorkant, dus geen verassing aan het einde van het contract.
Volkswagen Private LeaseAl sinds 1937 is Volkswagen het een marktbepalend merk, groot in Nederland met modellen als de Up, Polo en Golf.
Seat Private LeaseAl sinds 1950 is Seat het een marktbepalend merk, groot in Nederland met modellen als de Ibiza, Leon en MII.
Met SEAT Private Lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van een nieuwe auto, waarbij de verzekering, onderhoud en wegenbelasting verwerkt in één overzichtelijk maandbedrag.
Peugeot NefkensPeugeot Nefkens is één van de grootste Peugeot dealerbedrijven van Nederland. Op onze website staan onze scherpe private lease aanbiedingen voor de Peugeot 108, 208, 2008, 308, 3008 en 5008.
DealerleasingDealerleasing is één van Nederlands grootste shortleasemaatschappijen die zich specialiseert op het gebied van lease voor personen- en bedrijfswagens van 1 tot 18 maanden. Wij onderscheiden ons van alle gevestigde leasemaatschappijen, doordat de klant het voertuig al vanaf 1 maand zonder enige verplichting mag retourneren. Daarnaast hebben wij een laagdrempelig acceptatiebeleid, waardoor particulieren, ZZP’ ers en starters de kans krijgen om bij ons te leasen. Waar andere leasemaatschappijen geen risico durven te nemen, gaan wij de uitdaging aan. Met een voorraad van bijna 250 personen- en bedrijfswagens helpen wij elke klant graag zorgeloos aan mobiliteit. Je krijgt dus de flexibiliteit van huur voor een leaseprijs.
Emerpark CitroenEmerpark is een Citroën dealer met vestigingen in Amersfoort en Hilversum. Op onze actiewebsite https://sterkeactie.nl/citroen staan onze scherpe private lease aanbiedingen voor de Citroen C1, C3, C3 Aircross SUV, C4 Cactus en C4 Grand Spacetourer.
FinancielleaseFinancialLease.nl biedt voor iedere ondernemer een passende mobiliteitsoplossing. Of het nu een zzp’er, mkb’er, starter of doorgewinterde entrepreneur betreft, met een aanbod van meer dan 65.000 nieuwe auto’s en occasions is er voor ieder wat wils.
SlimleasenSlimleasen.nl biedt ondernemers die een koopauto hebben de mogelijkheid om deze om te zetten naar een Financial Lease auto om snel extra vermogen vrij te spelen. Dit heet Sale and Leaseback.

Met Sale and Leaseback verkoopt de ondernemer de eigen koopauto aan de bank en leaset de auto direct weer terug met Financial Lease.
Dankzij Sale and Leaseback kunnen ondernemers blijven rijden in een eigen auto en beschikken de ondernemers direct over extra vermogen voor de onderneming. Dit biedt een snelle mogelijkheid om een buffer op te bouwen voor het bedrijf. Het bedrijf betaalt maandelijks een bedrag af en profiteert tegelijkertijd van fiscale voordelen, zoals volledige renteaftrek!

Author: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.