Welke laadkabel gebruik je voor een voertuig?

Er zijn verschillende types van de laadkabel die je kunt gebruiken voor de auto. Zo is type 1 het oudste type die je meestal op oudere auto’s vindt. Daarnaast kun je deze ook vinden op diverse auto’s die gemaakt zijn door Japanse en Amerikaanse producenten. Type 2 kabels werken over het algemeen op alle laadpalen die je in Nederland en het buitenland kunt vinden. Daarnaast beschikken elektrische auto’s vaak over deze aansluiting. Mocht je het niet precies weten dan kun je het beste contact opnemen met je garage. Zij weten je vaak te vertellen welke aansluiting je hebt. Soms kun je dit ook in de handleiding terugvinden, maar veel mensen lezen deze niet. Bij twijfel is het altijd verstandig om een professional in te schakelen of je zoekt deze informatie op in Google of een andere zoekmachine.

Hier moet je op letten voordat je een laadkabel aanschaft

Koop niet zomaar een laadkabel voordat je 100% zeker bent van het type kabel wat je nodig hebt. Het kan namelijk voor problemen zorgen wanneer je een verkeerd type kabel neemt. Ook is het verstandig om te kijken naar het maximale laadvermogen van een auto. Bij de verschillende laadkabels hoort ook weer een ander laadvermogen. Daarnaast maak je zelf de keuze of je een lange of korte kabel wil hebben. Ze zijn beschikbaar in varianten van 3 tot 8 meter.

Bestel hem vandaag nog online

De laadkabel auto kun je het beste online bestellen. Vaak zie je dat je bij garages een veel duurdere prijs betaald als bij webshops. Dit komt omdat zij natuurlijk ook meer huur hebben voor bijvoorbeeld een winkelpand en personeel. Een webshop heeft vaak alleen een distributiecentrum en een beperkt aantal personeelsleden. Dit zie je dan ook vaak terug in de prijs. Je koopt een kabel voor de lange termijn, dus de lengte die je kiest moet je ook over een aantal jaren nog kunnen gebruiken.

Lees tip:  Waar jij op moet letten als je een nieuwe auto wilt kopen

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.