Welke autoverzekeringen dekken ruitschade?

Welke autoverzekeringen dekken ruitschade

Ruitschade komt veel voor, wat ook wel logisch is want je auto is zeer vatbaar voor ongelukken en andere problemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je heel hard tegen een vogel aanrijdt, maar ook door een ander soort ongeluk kan er ruitschade ontstaan. Een ruit van een auto vervangen is best duur, dus je wil natuurlijk wel weten of je daar goed voor verzekerd bent. In dit artikel gaan we op alle autoverzekeringen in en bespreken we wanneer je ervoor verzekerd bent met een bepaalde verzekering of niet. Veel plezier met verder lezen.

WA autoverzekering

In Nederland zijn niet heel veel verzekeringen verplicht, maar wel enkelen. De zorgverzekering is bijvoorbeeld verplicht, maar men moet niet vergeten dat ook een WA autoverzekering verplicht is. Natuurlijk alleen wanneer je in bezit bent van een auto en niet in andere gevallen. Een WA autoverzekering die verzekert je alleen tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in dat alleen alles wordt verzekerd waar jij verantwoordelijk voor bent. Dus als je schade aan een ander aanricht, maar niet als er iets met je eigen auto gaat gebeuren. De ruitschade wordt dus ook niet verzekerd met een WA autoverzekering. Het voordeel is wel dat je minder premie gaat betalen met een WA autoverzekering, dus misschien kun je dan het geld dat overgebleven is gebruiken voor het betalen van de ruitschade. De WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering als je kijkt naar de 3 soorten dekkingen.

WA beperkt casco autoverzekering

Dan is er nog ook nog WA beperkt casco. Dit lijkt een beetje op een All Risk verzekering, alleen betaal je maandelijks minder premie en is het meer bedoeld voor oudere auto’s. Het verschil met een WA autoverzekering is dat je ook schade aan je eigen auto vergoed krijgt op bepaalde voorwaarden. Zo krijg je bijvoorbeeld de schade vergoed als je auto kapot gaat door een storm. Denk daarbij aan een boom die op je auto is gevallen. En ook voor hagel en dergelijke ben je beschermd, maar dan weer niet voor aanrijding en vandalisme. Maar wel voor ruitschade gelukkig, dus mocht jij bang zijn om ruitschade met je auto te hebben, dan kun je deze verzekering het beste afsluiten.

Lees tip:  Verkoop uw oldtimer tractoren snel en eenvoudig

Allrisk autoverzekering

Bij een All Risk verzekering kun je vrijwel alles verzekeren aan je auto. Dan gaat het ook om vandalisme, aanrijdingen door jou veroorzaakt en ga zo maar verder. Het probleem is dat de premie wel veel hoger ligt dan bij andere soorten verzekeringen, maar het is dan ook vooral bedoeld voor de meer nieuwe auto’s. Met een zeer oude auto is dit het namelijk niet waard, aangezien je dan meer premie gaat betalen over de jaren heen dan de auto uiteindelijk waard blijkt te zijn. Het is dan ook vooral bedoeld voor auto’s jonger dan 6 jaar. Ruitschade wordt volledig gedekt met deze verzekering, dus dat is geen enkel probleem. De premie kan variëren en dit is enerzijds afhankelijk van je auto, maar ook de specifieke verzekeringsmaatschappij waarbij jij je polis hebt afgesloten.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.