Welke auto past bij jou?

Wanneer je voor de keuze staat om een auto te leasen of te kopen kan het geluk niet op. Maar dan begint de zoektocht eigenlijk naar een fijne auto die ook echt bij jouw gezinsleven past. Waar let je eigenlijk op wanneer je een auto gaat aanschaffen? En wat moet je echt laten? Hieronder enkele tips die je wellicht kunnen helpen!

Tip 1: Noteer van tevoren wat je zoekt

Op zoektocht naar de geschikte auto voor jou lijkt een eenvoudige klus te klaren. Even snel langs de garage om vervolgens direct een voertuig te zien dat eruit springt. Kopen en dan weer gaan, nietwaar? Niets is minder waar. Je zult namelijk versteld staan met de mogelijkheden wanneer je een auto zoekt. Ga je hem volledig kopen of kies je voor private lease bijvoorbeeld? Kortom, noteer op voorhand waar je naar op zoek bent om verrassingen te voorkomen. 

Tip 2: Let goed op wat je ziet

Over het algemeen zijn er erg veel garages waar jij diverse auto’s kunt bekijken. Ga gerust ook bij meerdere garages langs zodat je de beste keuze kunt maken. En doe dit al zeker wanneer je op zoek bent naar een voertuig voor meerdere personen. Zoek je bijvoorbeeld een auto 7 zitplaatsen? Dan zal het aanbod hierin wat minder zijn, maar wel alsnog voldoende keuze. Wees gerust kritisch over wat je ziet en probeer jezelf te verbeelden in de auto.

Tip 3: Probeer eens private lease

Vaak hoor je mensen spreken over hoge kosten wanneer er gesproken wordt over private lease. In feite zijn de maandelijkse kosten wel iets hoger, maar je bent wel direct verzekerd van een nieuw voertuig dat je kunt besturen. Voertuigen die wat groter zijn zullen dan ook iets duurder worden in het leaseplan. Leasen is overigens niet voor iedereen mogelijk. Denk hierbij aan het loon wat je maandelijks ontvangt. Maar vergeet vooral niet de rest van de verplichte kosten die je dient te betalen.

Lees tip:  Import-occasion

Al met al zal je met een voertuig dat je kunt leasen direct de weg op kunnen. Jij beschikt over een prachtige auto die je met trots kan laten zien. Daarnaast ziet natuurlijk niemand dat jij een voertuig hebt die via private lease is gekomen.

Wanneer je bij meerdere garages bent geweest kun je de auto’s met elkaar vergelijken voor de beste keuze. Ook het aanspreken van een verkoper wordt aangeraden. Zij kunnen je goed op weg helpen om alvast te kijken wat er mogelijk is voor private lease! 

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.