Wat zijn nu echt de beste dashcams op de markt?

beste dashcams

Gedurende een lange tijd was het kopen van een dashcam eigenlijk vrij eenvoudig. Er waren op de markt dan ook nog maar een handvol exemplaren terug te vinden. Tegenwoordig is dat wel even anders. Door de jaren heen zijn er namelijk op de markt heel wat nieuwe systemen bijgekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vinden van de beste dashcams op de markt voor veel mensen een flinke opdracht is geworden. Bent u ook van plan om een dashcam te kopen, maar wilt u graag uitsluitend genoegen nemen met één van de beste dashcams die verkrijgbaar zijn? Dan kunnen we u uitsluitend aanraden om zeker stil te blijven staan bij de informatie zoals hieronder aangegeven.

Het ultieme belang van een optimale beeldkwaliteit

De opnames die worden gemaakt met een dashcam kunnen op verschillende manieren en in meerdere situaties worden gebruikt. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om de opnames te gebruiken voor de rechtbank. Daarnaast worden ze echter ook steeds vaker benut om bijvoorbeeld uitsluitsel te bieden in een verzekeringskwestie. In ieder geval, de mate waarin dashcambeelden in de praktijk echt bruikbaar zijn is sterk afhankelijk van de beeldkwaliteit die kan worden gerealiseerd. Mede omwille van deze reden is het dan ook altijd erg belangrijk om grondig te controleren wat de opnamekwaliteit van uw dashcam is.

Het spreekt voor zich dat de beste dashcams altijd een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit weten aan de dag te leggen. In principe is het zo dat een dashcam steeds over een beeldkwaliteit van minstens 720p dient te beschikken. Dit betekent dat de beelden gemaakt kunnen worden met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Voor de beste dashcams op de markt geldt echter dat dit niet voldoende is, integendeel. Deze maken het dan ook mogelijk om 1080p opnames te maken. Het betreft hier full-hd opnames van 1920 bij 1080 pixels. Wilt u dus echt alleen maar genoegen nemen met één van de beste dashcams op de markt? Dan kiest u maar beter voor een exemplaar die hd-opnames weet te realiseren!

Lees tip:  Alles wat je moet weten over oldtimers

Is een kijkhoek van 140 graden voldoende?

In de basis is het zo dat de meeste standaard dashcams over een kijkhoek beschikken van 140 graden. Op zich is dit dan ook best voldoende, maar het kan natuurlijk nog een flink stuk beter. Mede omwille van deze reden wordt er dan ook wel eens gezegd dat de beste dashcams steeds over een kijkhoek van 170 graden beschikken. Zo kunnen er aanzienlijk bredere opnames worden gemaakt waardoor niets aan het zicht van de camera wordt onttrokken.

             Over welke extra opties moet uw dashcam beschikken?

Wilt u graag één van de beste dashcams kopen die er bestaan? In dat geval zult u ook altijd rekening willen (en moeten) houden met mogelijke extra functies waar deze over dient te beschikken. Op dit vlak doet u er in de praktijk dan ook goed aan om stil te blijven staan bij:

  1. Het al dan niet aanwezig zijn van beeldstabilisatie;
  2. Het feit of de dashcam beschikt over 3d noise reduction of niet;
  3. Of er al dan niet een “lane departure warning system” voor handen is;

Houdt u rekening met de verschillende tips zoals op deze pagina aangegeven? In dat geval zult u met zekerheid één van de beste dashcams op de markt in huis halen! In de webwinkel van Dashcams.eu vindt u een ruim assortiment van de beste high-end dashcams en toebehoren.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.