Wat zijn de voordelen van leren motorkleding?

Wat zijn de voordelen van leren motorkleding

Een van de redenen om te kiezen voor leren motorkleding is de stijlvolle en stoere uitstraling. Als motorrijder moet je natuurlijk een leren motorpak in huis hebben. Maar wat zijn eigenlijk de beste redenen om leer te verkiezen boven textiel? Wij hebben de 3 grootste voordelen van leren motorkleding voor je opgesomd.

Voordeel 1. Maximale bescherming

Leren motorkleding zorgt voor maximale bescherming tijdens het motorrijden. Door het hoge slijtpunt, de sterkte en de slijtvastheid van leer is de bescherming maximaal bij een glijpartij. Om motorrijders tegen de impact van een val te beschermen zijn er vaak CE gekeurde beschermers in leren motorkleding verwerkt. Kortom, motorkleding van leer is zeker een aanrader als je maximaal beschermt wilt rondrijden.

Voordeel 2. Vormt zich naar je lichaam

Leren motorkleding vormt zich naar een paar keer dragen helemaal naar je lichaam. Van zichzelf is leer een nauwsluitend materiaal dat meerekt en zich vervolgens vormt. Na een paar keer dragen verbetert het draagcomfort van leren motorkleding enorm. De kleding moet gaan aanvoelen als een soort tweede huid. Bij het dragen van leren motorkleding is het belangrijk dat de kleding dicht tegen de huid zit. Hoe dichter tegen de huid, des te beter de bescherming. Draag dus geen andere motorkleding onder leren motorkleding.

Voordeel 3. Lange levensduur

Een enorm groot voordeel van leren motorkleding is dat de kleding slijtvast is. Niet alleen biedt dit bescherming bij een glijpartij, maar zorgt er ook voor dat de motorkleding jarenlang mee gaat. Het is wel belangrijk om leer goed te onderhouden. Het is nodig om het materiaal minimaal 2 keer per jaar in te smeren met een voeder. Ook is het van belang om het leer in te spuiten met impregneerspray. Dit houdt je kleding waterafstotend en zorgt voor extra bescherming tegen vuil.

Lees tip:  Energielabel auto’s

Online motorkleding bestellen

Nieuwe motorkleding bestellen? Voor de beste kwaliteit motorkleding en motoraccessoires kan je terecht in de webshop van Motorkledingstore. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment motorkleding van bekende merken als Rev’it, Alpinestars, Dainese, Macna en nog veel meer.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.