Wat zijn de voordelen van een laadpaal voor thuis?

Ben je in het bezit van een elektrische auto? Dan ben je waarschijnlijk vaker in de weer met een laadpaal. De elektrische auto heeft natuurlijk stroom nodig om te kunnen rijden. Veel mensen kiezen ervoor om een laadpaal thuis te laten plaatsen. Waar wat zijn nou de voordelen van laadpalen elektrische auto voor thuis? Wij vertellen het je in dit blogbericht.

Nooit meer bij een laadstation in de rij staan

Het is steeds normaler geworden om de auto onderweg op te laden. In Nederland zijn er al meer dan 50.000 laadstations bijgekomen en dat aantal neemt alleen nog maar toe. Dat is natuurlijk ook wel nodig, aangezien het aantal elektrische auto eigenaren ook enorm groeit. Door een laadpaal van Chast bij je thuis te laten plaatsen, voorkom je dat je iedere week naar een laadstation moet rijden. Zeker als je werk niet ver van huis zit, is het natuurlijk erg fijn als je niet voor je werk nog een laadstation moet bezoeken. En dan hebben we het niet eens over de tijd die je kwijt bent op zo’n laadstation. 

Goedkoop je auto volladen

Een ander voordeel aan een eigen laadpaal is dat je de auto op een goedkope wijze vol kunt gooien. De energie die je thuis gebruikt is namelijk goedkoper dan dat je bij een laadpaal gaat opladen. Dit heeft ermee te maken dat een laadstation speciaal gebouwd is. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden, en dat wordt doorgerekend aan de autorijder. het opladen bij een laadstation kan al snel enkele tientallen euro’s kosten, terwijl het bij je thuis gemakkelijk onder de 10 euro kan blijven. Een laadpaal voor thuis verdient zichzelf dus na verloop van tijd weer gemakkelijk terug. 

Lees tip:  Een vignet Oostenrijk kopen bij de grens of online?

Gebruik je eigen groene stroom voor de auto

Maak jij gebruik van zonnepanelen voor je woning? Dan heb je veel groene energie die je kunt gebruiken. Als je een laadpaal neemt voor thuis, is het mogelijk om deze groene stroom voor de auto te gebruiken. De auto zal vervolgens op deze groene stroom kunnen voortbewegen. Hierdoor heb je meerdere voordelen. Allereerst is het natuurlijk enorm goed voor het milieu als je op groene stroom rijdt. Daarnaast is de groene stroom die je zelf opwekt veel goedkoper dan wanneer je naar een laadstation moet rijden. Hierdoor bespaar je direct enorm veel op het rijden van de elektrische auto. Tot slot komt het vaak voor dat je niet alle stroom die je opwekt kunt gebruiken. Als je een elektrische auto hebt, gebruik je meer stroom, waardoor je sneller alle stroom kunt gebruiken die je opwekt. Dat is natuurlijk wel zo handig!

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.