Wat zijn de voordelen van chiptuning?

voordelen van chiptuning

In autofabrieken laten ze bij de meeste diesel en benzine auto’s op de geïnstalleerde software ruimte voor verbeteringen en aanpassingen. Het optimaliseren van deze motormanagement software in de Electronic Control Unit (ECU) wordt ook wel chiptuning genoemd.

Voordeel 1. Meer kracht

In de fabriek wordt ECU geleverd met conservatieve software-instellingen. Deze instellingen zijn vooral om de auto stabieler onder verschillende omstandigheden te laten presteren, maar er blijft hierdoor ook wat vermogen achter. Door middel van chiptuning kan de timing en brandstof/luchtverhouding veranderen dat zorgt voor extra vermogen.

Voordeel 2. Minder brandstofverbruik

In het verleden werd chiptuning vooral gebruikt om meer vermogen uit de motor te halen. Tegenwoordig ligt de nadruk staat meer op de brandstofefficiëntie van de motor. De juiste chiptuning kan er dus voor zorgen dat je minder brandstof gebruikt.

Voordeel 3. Meer souplesse

Naast meer kracht en het optimaliseren van de brandstofefficiëntie biedt chiptuning ook de mogelijkheid om nauwkeurige aanpassingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van parameters zoals bijvoorbeeld de gaspedaal reactie, ontstekingstijdstip, turbodruk en de inspuithoeveelheid. Dit zorgt ervoor dat je het beste uit de motor van je auto haalt.

Heeft chiptuning ook nadelen?

Niets is perfect. Zo zitten er ook nadelen aan chiptuning. Echter zijn er ook veel fabeltjes over chiptunen. Dat de motor harder slijt en er meer schadelijke stoffen uitstoot na het chippen klopt niet. Wel een bekend nadeel van chiptuning is dat in de stad bougies en zuurstofsensoren sneller aan vervanging toe zijn.

Chiptuning door Power Performance

Als je op zoek bent naar een specialist in chiptuning dan ben je bij Power Performance aan het juiste adres. Dit chiptuning bedrijf zit gevestigd in Halsteren (Noord-Brabant) en heeft bewezen uitstekende resultaten door middel van chiptuning te behalen. Ga voor meer informatie over chiptuning naar de website van Power Performance.

Lees tip:  Autorijschool Utrecht nodig


Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.