Wat zijn de voordelen en nadelen van chiptuning?

voordelen en nadelen van chiptuning

Meer vermogen uit je auto krijgen? Chiptuning is een steeds populairdere manier om het maximale uit de motor van je auto te halen. Hoe werkt chiptuning precies? En wat zijn de voor- en nadelen? Lees verder om alles te weten te komen over chiptuning.

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

Chiptuning is simpel gezegd het anders afstellen van je motor management. De nieuwe afstelling na het tunen van de chip zorgt voor een efficiëntere verbranding. De voordelen hiervan zijn groot, namelijk tot 30% meer vermogen en je brandstofverbruik gaat 10 tot 15% omlaag.

Als je bovenstaande voordelen zo hoort dan denk je vast waarom doet de autofabrikant dit niet al direct? Fabrikanten houden graag marges om zeker te weten dat de auto onder elke omstandigheden goed werkt, dus ook met de slechtste benzine of bij temperaturen van -40. In Nederland hebben we goede brandstof en geen extreem weer, daarom is chiptuning erg interessant om de motor wat scherper af te stellen. Door chiptuning neemt het vermogen toe en het brandstofverbruik af.

Heeft chiptuning ook nadelen?

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Dit geldt ook voor chiptuning. Echter zijn er veel fabeltjes over nadelen van chiptuning die we graag uit de wereld willen helpen. Na chiptuning stoot de motor niet meer schadelijke stoffen uit en je motor slijt er ook niet sneller van. Wat wel een nadeel van chiptuning schijnt te zijn is dat als je veel in de stad rijd de bougies en zuurstofsensoren vaker vervangen moeten worden. Maar als je ons vraag raden jullie het aan? Dan zeggen wij absoluut ja. De voordelen zijn namelijk vele malen groter dan de nadelen.

Lees tip:  Auto stofzuigen? Dit is wat je nodig hebt

Chiptuning met garantie bij AP Tuning

Het chippen van je auto is erg complex. Chiptuning zelf doen of door een onervaren bedrijf laten doen wordt absoluut afgeraden. Een chiptuner past het motormanagement van je auto aan. Je wilt natuurlijk dat dit nauwkeurig gebeurd en er geen fouten gemaakt worden. De specialisten van AP Tuning doen niets anders dan het chippen van auto’s en weten dan ook precies hoe je dit het beste kunt uitvoeren. Meer weten over chiptuning met garantie bij AP tuning? Ga naar APTuning.nl voor meer informatie.
Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.