Wat zijn de verschillen tussen een taxi en een Uber?

verschillen tussen een taxi en een Uber

Je hebt “Uber” vast wel eens op het journaal voorbij zien komen. Dit is een app waarmee je onofficiële chauffeurs betaald voor een rit naar je bestemming. Deze chauffeurs zijn particulieren. Wij adviseren altijd om te kiezen voor een officiële taxichauffeur, bijvoorbeeld voor Nassau Taxi voor als je op zoek bent naar een betrouwbare taxi in Tilburg. Maar waarom kiezen voor een taxibedrijf? Lees hieronder de verschillen tussen een taxi en een Uber. De kans is groot dat je overtuigd bent om voor een taxi te kiezen.

Wat is Uber?

De app Uber wordt gebruikt om onofficiële taxi’s te regelen. De auto’s en chauffeurs werken niet voor Uber. Technisch gezien zijn dit dus geen taxichauffeurs. Na het installeren kun je een Uber reserveren. Echter kun je jezelf ook gemakkelijk aanmelden als chauffeur, dat betekent dat eigenlijk iedereen Uber chauffeur kan worden.

Uber Drivers zijn dus gewoon particulieren die zich via de app hebben aangemeld. Een Uber nemen is goedkoper dan een taxi, maar kent vele nadelen. Zo kan je te maken krijgen met oplichting en kan je jezelf ook in gevaar brengen. Je stapt eigenlijk bij een wildvreemde in de auto, dan is een professioneel taxibedrijf toch een veiligere keuze.

Voordelen van een officiële taxi

Het eerste voordeel van officiële taxi’s is dat ze op de taxistandplaatsen mogen staan. Professionele taxichauffeurs staan dan ook meestal vooraan als je op zoek bent naar een taxi. Een ander voordeel van een professionele taxi nemen is dat je weet bij wie je instapt. Zo weet je zeker dat je veilig bent en de chauffeur je professioneel vervoert.  Bij een Uber-chauffeur is het altijd maar afwachten wat voor chauffeur er achter het stuur zit. Chauffeurs van taxi bedrijven hebben een degelijk loon, hebben belang bij een betrouwbare service en vervoeren dagelijks mensen naar hun bestemming.

Lees tip:  Is een elektrische auto leasen een goed idee?

Zeker weten van een betrouwbare service, vast lage tarieven en een vriendelijke chauffeur? Nassau Taxi staat voor iedereen in Tilburg en omgeving klaar voor een taxirit,.

Author: Brian

2 thoughts on “Wat zijn de verschillen tussen een taxi en een Uber?

  1. Ik ben een beetje ouderwets en blijf gebruik maken van de reguliere taxi. Dan betaal ik ook liever wat meer. Ik rijd zelf geen auto en vertrouw dus liever op iemand die het voor zijn beroep doet.

  2. Bedankt voor het delen van deze info over de verschillen tussen een taxi en een uber. Ik vind veiligheid zelf ook het belangrijkste wanneer ik vervoer kies. Gelukkig worden alternatieve aanbieders ook steeds veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.