Wat voor kleding draag je tijdens motorrijden?

In Nederland is het momenteel niet verplicht om motorkleding te dragen op de motor. Je bent alleen verplicht om een goedgekeurde helm op te zetten. Toch dragen vrijwel alle motorrijders speciale motorkleding. Gelukkig maar, want motorkleding beschermt je lichaam bij een ongeluk. Als motorrijder ben je zeer kwetsbaar in het verkeer en daarom is het verstandig om niet alleen een helm, maar ook beschermende kleding te dragen. Maar wat voor kleding draag je eigenlijk als motorrijder?

Het bovenlichaam
Een motorjas mag niet ontbreken in de garderobe van een motorrijder. Een motorjack heeft op cruciale plekken ingebouwde protectie. Flexibele protectoren absorberen bij een val een groot deel van de klap, waardoor de impact hiervan op jouw lichaam afneemt. We zien motorjacks van leer en van textiel. Beide jassen bieden dezelfde bescherming bij een val of botsing, maar leer is slijtvaster dan textiel. De perfecte jas bestaat niet, maar ga bijvoorbeeld voor een jas met een uitneembare voering. Daar heb je bijna het hele jaar wat aan en bij lagere temperaturen draag je extra thermokleding.

Het onderlichaam
Natuurlijk trek je ook een motorbroek aan. Net als bij een jas kun je ook hier kiezen tussen leer en textiel en beide varianten bieden de gewenste bescherming. Ook de motorjeans is erg populair. Deze oogt als een gewone spijkerbroek, maar biedt uitstekende bescherming. Door denimstof te combineren met slijtvaste materialen, krijg je een volwaardige motorbroek. Een motorjeans combineert ook nog eens goed met alle beschikbare stijlen aan motorjassen, dus qua looks zit je ook nog eens goed.

Lees tip:  Live blog: Mercedes

Het motorpak
Een motorpak is populair onder sportieve rijders en vaak zitten zij op een wegracer. Een pak is aerodynamisch en biedt extra bescherming op de knieën, schouders en ellebogen. Wil je af en toe het circuit op? Dan is een eendelig pak een must. Zo’n overall zit strak en houdt rekening met een sportieve zithouding. Houd je van sportief rijden met af en toe een tussenstop? Dan is een tweedelig pak ideaal. Jas en broek zijn met elkaar verbonden door een rits en je kunt de jas uittrekken tijdens een koffiepauze. Ook kun je de jas prima combineren met bijvoorbeeld een motorjeans.

Jouw kleding
En wat voor kleding draag jij tijdens het motorrijden? Wat is jouw stijl? Kijk eens om je heen en je zult zien dat er genoeg mogelijkheden zijn. Urban, sportief, klassiek, vintage of avontuurlijk, het maakt niet uit. Maar wat jouw stijl ook is, draag motorkleding als je gaat rijden. Altijd. Het gaat immers om jouw veiligheid.

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.