Wat kost een bestelautoverzekering?

Ben je in het bezit van een bestelautoverzekering en wil je hiermee de openbare weg op? Dan moet je het voertuig allereerst verzekeren. Omdat het om een verzekering gaat, betaal je iedere maand premie aan de verzekeraar. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor jouw bestelauto. Daarom ben je waarschijnlijk benieuwd hoeveel een bestelautoverzekering jou kost. In deze tekst geven wij jouw inzicht in de kosten van een bestelautoverzekering.

Hoogte van de premie hangt af van de dekking
Wie denkt dat een bestelautoverzekering overal even duur is, heeft het mis. De hoogte van de premie hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo heeft de dekking bijvoorbeeld een grote invloed op de prijs. Hoe uitgebreider de dekking, des duurder een bestelautoverzekering uitvalt. In Nederland kun je jouw bestelauto verzekeren op de volgende manieren:

– WA
Volgens de Nederlandse wet ben je verplicht om jouw bestelauto minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Als je deze verzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade aan derden.

– WA + Beperkt Casco
Wil je dat ook schade aan jouw bestelauto vergoed wordt? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Deze verzekering dekt ook schade als gevolg van brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal, inbraak, ruitbreuk, joyriding en een aanrijding met loslopende dieren en vogels.

– WA + Volledig Casco
Je kunt betrokken raken bij een aanrijding met jouw bestelauto. Als je wilt dat ook deze schade vergoed wordt, kies je voor WA + Volledig Casco. Het maakt in dat geval niet uit of je de aanrijding zelf hebt veroorzaakt of dat het de schuld is van een ander. Met deze verzekering ben je bovendien verzekerd voor vandalisme en andere van buiten komende onheilen.

Een WA-verzekering is de goedkoopste bestelautoverzekering, WA + Volledig Casco de duurste. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om de verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Als je hiervoor kiest, valt de premie logischerwijs ook hoger uit.

Bereken de kosten van jouw bestelautoverzekering
Weet je hoe je jouw bestelauto wilt verzekeren? Dan ben je mogelijk benieuwd hoeveel dit je gaat kosten. Om het jou wat makkelijker te maken, kun je tegenwoordig een bestelautoverzekering berekenen bij de meeste verzekeraars. Hiervoor voer je simpelweg jouw kenteken in. Op basis van jouw nummerplaat wordt vervolgens een inschatting gemaakt van de kosten van de verzekering.

Vergelijk bestelautoverzekeringen met elkaar
Je kunt tegenwoordig bij veel partijen terecht voor een bestelautoverzekering. Toch raden wij je niet aan om de verzekering bij de eerste de beste aanbieder af te sluiten. Waarom niet? Omdat de kosten van een bestelautoverzekering per verzekeraar kunnen verschillen. Maak daarom altijd eerst een vergelijking. Als je hier een vergelijkingssite voor gebruikt, zie je binnen een paar tellen welke premie de verschillende verzekeraars hanteren. Hierdoor heb je binnen de kortste keren achterhaald wat de goedkoopste bestelautoverzekering is.

Lees tip:  Wat is telematica en hoe werkt het?

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.