Wat je moet regelen als je een nieuwe auto wilt kopen

Wat je moet regelen als je een nieuwe auto wilt kopen

Bij het kopen van een auto zijn er verschillende dingen die je moet regelen. Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we dit voor je op een rijtje gezet.

Parkeervergunning of parkeergarage

Voordat je een auto kunt kopen heb je een plek nodig waar je de auto kunt stallen. Het aanvragen van een parkeervergunning duurt meestal ongeveer drie maanden. Een parkeervergunning kan je pas aanvragen nadat je een auto hebt aangeschaft. Bedenk daarom waar je in de tussentijd de auto laat. Je kunt de auto bijvoorbeeld in een parkeergarage stallen in de tussentijd. Hier kan je vaak abonnementen voor afsluiten, waardoor je goedkoper uit bent dan als je de auto buiten parkeert in een bepaald parkeren zone. Kom je niet in aanmerking voor een parkeervergunning? Dan kan je voor lange termijn een abonnement voor een parkeergarage afsluiten.

Verzekering

Onderzoek waar je de beste autoverzekering kunt krijgen. Een autoverzekering is voor iedereen verplicht. Dit wordt gecontroleerd door de Rijksdienst voor Wegverkeerd (RDW). Je hebt ook een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering nodig. Daarnaast kan je uitgebreidere verzekeringen afsluiten, zoals verzekeringen voor schade en diefstal. Hoe meer schadevrije jaren je hebt hoe goedkoper je verzekering is. Rijd daarom voorzichtig!

Goede aanbieder

Niet onbelangrijk is de keuze voor een goede aanbieder. Helaas zijn niet alle aanbieders betrouwbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook auto’s kopen via Marktplaats of via je netwerk. Echter geeft dit veel meer risico’s. Kies liever voor een echte ondernemer. Check of de ondernemer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook kan je beoordelingen checken op Google of sociale media kanalen. Een goede aanbieder is bijvoorbeeld SubaruStore. Er zijn verschillende vestigingen van hen verspreid over Nederland. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Subaru Heemskerk of Subaru Aalsmeer.

Lees tip:  Kies jij voor een elektrische auto of een waterstofauto in Arnhem?

Tweedehandse versus nieuwe auto’s

Een groot voordeel van een tweedehandse auto is dat het goedkoper is. Echter heb je wel meer risico’s met een tweedehandse auto. In het begin is een tweedehands auto goedkoper, maar het kan op lange termijn duurder zijn. Dit komt, doordat na een paar jaar je waarschijnlijk meer onderhoudskosten hebt voor de auto.

Neem niet te snel een beslissing over welke auto je koopt. Een van de voordelen van een nieuwe auto is dat je de auto meer naar je eigen smaak kunt inrichten. Dit is lastig bij een tweedehandsauto. Het andere voordeel is dat je minder onderhoudskosten hebt. De verzekering is wel ook vaak een stuk duurder voor een nieuwe auto, omdat de auto meer geld waard is.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.