Wat is een vorkheftruck?

Wat is een vorkheftruck


Een vorkheftruck wordt ook wel een vorklift of heftruck genoemd. Een vorkheftruck is een transportmiddel met een elektromotor of een verbrandingsmotor. Deze heftruck is erg van belang voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt in een magazijn of op een bedrijfsterrein. Voor gebruik in een magazijn kun je het beste een vorkheftruck gebruiken met een elektromotor. Als je moet laden en lossen kun je beter grotere vorkheftrucks gebruiken. Deze vorkheftrucks kunnen namelijk wel tien ton tillen. Er zijn veel verschillende vorkheftrucks zoals een voorlader, een stapelaar, een hoogbouwtruck, een zijlader, een vierwegheftruck, een terreinheftruck, een verreiker, een pallettruck en een orderverzameltruck.

De voordelen met een elektromotor

Deze heftrucks hebben een langere levensduur dan anderen. Ook heeft deze lagere onderhoudskosten. Ook maken deze trucks veel minder lawaai en zijn ook nog eens minder schadelijk voor het milieu. Deze heftruck is ook veel handiger dan andere heftrucks als het binnen gebruikt moet worden.

De voordelen met een verbrandingsmotor

Heftrucks met een verbrandingsmotor zijn veel fijner om te gebruiken in de buitenlucht dan andere heftrucks. Deze trucks hebben wel een heffingsvermogen van zes ton! Ook is hij makkelijk voor langdurig gebruik, bijtanken is namelijk zo gedaan. Snelle ritten en hellingen zijn een eitje. Ook is deze heftruck goedkoper om aan te schaffen.

Een tweedehands vorkheftruck

Er zijn een paar voordelen aan een tweedehands vorkheftruck. Heb of wil je niet zoveel geld besteden aan de aanschaf van een vorkheftruck dan kun je beter een tweedehandse nemen. Het grootste voordeel is namelijk dat deze over het algemeen veel goedkoper zijn dan dat je ze nieuw zou kopen. Ook is het handig als u snel aan de slag wil. Als je namelijk een tweedehands heftruck koopt weet je zeker dat hij op voorraad is waardoor u hem sneller kunt gebruiken. Wil je niet te veel geld uitgeven, maar ook niet vastzitten aan een leasecontract dan is dit de perfecte oplossing! Je heb zo zelf een vorkheftruck voor een lagere prijs. Een tweedehands vorkheftruck is dus altijd een goede optie!

Lees tip:  Shortlease: Maak indruk op iedereen als professional

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.