Wat is een semi automatisch parkeersysteem?

semi automatisch parkeersysteem

Het is voor iedereen tegenwoordig wel duidelijk dat er steeds meer auto’s op onze wegen rijden. Dat hoeft op zich niet te verbazen, want we staan met z’n allen veel meer en vooral ook veel langer dan vroeger in de file. Bovendien valt het natuurlijk ook op dat er veel meer auto’s geparkeerd staan in het straatbeeld. Dat is voor veel mensen en zeker voor veel stadsbesturen een doorn in het oog. Op het ogenblik dat er een nieuwbouwproject wordt gerealiseerd is het verder vaak zo dat er onvoldoende plaats beschikbaar is voor het voorzien van voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners. Dat is vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Een semi automatisch parkeersysteem kan dit probleem immers zeer efficiënt oplossen!

Wat is een semi automatisch parkeersysteem precies?

Veel mensen gaan er vanuit dat de werking van een semiautomatisch en een volautomatisch parkeersysteem precies dezelfde is. Dat is echter niet juist. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een semi automatisch parkeersysteem is het namelijk zo dat gebruikers zelf hun auto in en uit het parkeersysteem moeten rijden. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij dan om een parkeerlift of bijvoorbeeld om een parkeersysteem platform. Ook is het mogelijk dat er daarvoor gebruik wordt gemaakt van een combilift. Er zou gesteld kunnen worden dat een semi automatisch parkeersysteem in de praktijk net wat minder comfortabel is dan een volautomatisch parkeersysteem, maar eigenlijk voldoende beide systemen echt prima.

Verschillende soorten semi automatische parkeersystemen 

Indien u er ook aan denkt om een semi automatisch parkeersysteem te kopen en te laten realiseren zult u kunnen vaststellen dat er op de markt op dit vlak verschillende mogelijkheden bestaan. Concreet gaat het hierbij onder meer om de opties zoals hieronder beschreven: 

  1. Een zeer compacte parklift waarbij onafhankelijk parkeren tot de mogelijkheden behoort en beide platformen zich onder een helling bevinden; 
  2. Een compacte parklift met onafhankelijk parkeren en waarbij de auto’s horizontaal en onder een helling kunnen worden geplaatst; 
  3. Een parklift waarbij beide platformen horizontaal berijdbaar zijn; 
  4. Een parklift met afhankelijk parkeren en dat in zowel compacte als open lucht uitvoering.
Lees tip:  De voor- en nadelen van een hobbyoldtimer op een rijtje

De bovenstaande vier opties zijn nog maar enkele voorbeelden van hoe een semi automatisch parkeersysteem er in de praktijk uit kan komen te zien. Op het ogenblik dat u ook een dergelijk systeem wenst te realiseren is het altijd interessant om u net even wat meer te verdiepen in de verschillende opties die er op dit vlak op de markt bestaan.

Voor semi automatische parkeersystemen staan de specialisten van Car Parkers dag en nacht voor je klaar!

Alle voordelen van een semi automatisch parkeersysteem 

Er zijn behoorlijk wat uitstekende redenen aan te halen waarom steeds meer partijen in binnen- en buitenland ervoor kiezen om gebruik te maken van een semi automatisch parkeersysteem. Het gaat hierbij om de voordelen zoals hieronder op een rijtje gezet: 

  1. Er kunnen meer auto’s op dezelfde oppervlakte worden geplaatst; 
  2. U beschikt over een bedrijfszekere oplossing; 
  3. Een semi automatisch parkeersysteem is kostenefficiënt; 

Moet u vaststellen dat er ook in uw omgeving sprake is van een parkeerprobleem en wilt u daarvoor graag op zoek gaan naar een concrete oplossing? Dan is het altijd zonder meer een aanrader om daarvoor te kijken naar een semi automatisch parkeersysteem.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.