Wat is belangrijk voor een piano transport?

 

Piano’s zijn er in verschillende vormen, maten en gewichten. Er wordt over het algemeen een onderscheid gemaakt tussen twee vormen de buffetpiano en de vleugelpiano, maar iets wat ze allemaal gemeen hebben zijn de gevoelige onderdelen en het gevoelige mechanisme van een piano. Dan heb ik het dus niet over de elektronische varianten. Daarom is het belangrijk dat een piano transport op een professionele wijze plaatsvindt en dat betekent goede planning, want pianos wegen over het algemeen ontzettend zwaar. Een piano weegt vaak tussen de 200 kilo en 450 kilo en soms zelfs tegen de 600 kilo en zeker vleugelpiano’s zijn over het algemeen een stuk zwaarder dan buffetpiano’s. Als een piano verkeerd wordt vervoerd dan kan de piano na het transport ineens heel anders klinken omdat het intern beschadigd kan zijn en soms kan een slecht piano transport zelfs leiden tot blijvende schade, dus wees voorzichtig.

 

Voor een piano transport zijn er verschillende mogelijkheden. Als je de mogelijkheid hebt om een professioneel transportbedrijf in te huren die gespecialiseerd is in piano transporten dan is dat de meest voor de hand liggende optie. Maar als je het zelf wilt doen dan is het zeer belangrijk om een goed transport plan te maken. Zorg van te voren dat je zeker weet dat de piano door de deur of andere openingen past. Zorg ook dat de openingen vrij en open zijn en als je het via een vrachtwagen of andere vorm van een verhuiswagen vervoerd zorg dan ook dat die open is en alle routes daar naartoe vrij zijn. Zodat als het til en sjouwwerk eenmaal begint je zonder al te veel problemen bij je bestemming komt. Het is ook van belang dat je de piano goed voorbereid op de reis, zoals dat je bijvoorbeeld zorgt dat je de bovenklep en de klep voor de toetsen dicht plakt en een transporthoes of andere vorm van bescherming kan ook helpen om de kans op schade te minimaliseren. Eenmaal in de transportwagen aangekomen is het ook handig om de piano te verankeren zodat deze tijdens het transport niet schuift of beweegt. Al deze zaken bij elkaar kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat een piano transport goed en schadeloos verloopt.

Lees tip:  Zo bent u verzekerd van de perfecte laadpaal bij uw auto

 

Wat kost een piano transport?

Het transporteren van een piano is vaak een dure kostenpost. De gemiddelde startkosten voor een piano transport liggen vaak tussen de € 200 – € 300 en verder hangt het vaak ook af van het gewicht, de afstand en hoe groot de piano is. Vervoerders rekenen vaak kosten per kilometer, dus hoe langer de afstand is, des te hoger zullen de totale kosten zijn. Daarnaast is er ook een verschil tussen een buffetpiano en een vleugelpiano. Voor een buffetpiano zijn er over het algemeen twee verhuizers nodig, maar voor een vleugelpiano zijn dat er meestal drie. Meer verhuizers betekent vaak ook hogere kosten, dus hou daar altijd rekening mee. Als je een vervoerder inschakelt zorg dan dat je meerdere offertes aanvraagt dit kan aanzienlijk schelen in de uiteindelijke kosten die je moet betalen.

 

Dus mocht je een piano moeten transporteren, realiseer je dan wel dat het geen makkelijke taak is en dat het best prijzig kan uitpakken. Daarnaast zal je goed voorbereid moeten zijn en de juiste veiligheidsvoorzieningen moeten treffen, zodat de piano goed en onbeschadigd op de bestemming aankomt.

Bron: Autoboard.nl

 

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.