Wat doe je met een auto die total-loss is verklaard?

Een total-loss auto als auto van de week? Liever niet, natuurlijk. Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar toch kan je op een bepaald moment geconfronteerd worden met het feit dat je auto total loss is. In dit artikel wordt uitgelegd wanneer een auto total-loss is en wat je er vervolgens mee kunt doen. Niet leuk, wel informatief!

Wat is total loss?

Wanneer spreek je nu over een auto die total loss is? De term total loss is vooral bedoeld voor de verzekering. Binnen het total-loss zijn er twee vormen.

  1. Technisch total loss. De auto kan helaas echt niet meer gerepareerd worden.
  2. Economisch total loss. Dit heeft te maken met de kosten. Het houdt in dat de kosten van de schade plus reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto.

Wat kan je doen bij een total loss?

Er zijn een aantal mogelijkheden als je auto total loss is. De mogelijkheden variëren natuurlijk in prijs en zullen niet altijd (meer) mogelijk zijn. Daarnaast moet je goed bij jezelf nagaan wat het je nog waard is.

  • Je kunt er namelijk nog voor kiezen om je auto zelf te laten repareren. Hierbij weet je dat het economisch gezien niet verstandig is. De garage heeft hem niet voor niets total-loss verklaard: de kosten zullen absoluut de pan uit rijzen om de auto überhaupt weer de weg op te krijgen. Wanneer je erg gehecht bent aan de auto, kun je het natuurlijk overwegen.
  • Je kunt er ook voor kiezen je auto bij de garage te laten. In dit geval wordt hij naar de sloop gebracht. Je kunt er helaas niet meer in rijden, dus zul je afscheid moeten nemen van je trouwe vierwieler.
  • En gelukkig is er dan nog een optie die in veel gevallen de slimste keuze lijkt. Je kunt je auto namelijk ook nog verkopen. Dit doe je vanzelfsprekend niet aan een koper via Marktplaats of een ander platform. Je auto is namelijk een sloopauto geworden. Maar wist je dat er bedrijven zijn die sloopauto’s opkopen? Op die manier krijg jij er nog een leuk zakcentje voor terug en heb je er geen omkijken meer naar. Ze komen de auto namelijk gewoon ophalen. Kies je hiervoor, krijg je vaak een hoger bedrag dan wanneer je dit via de verzekering zou doen. Door de handelaar worden de papieren in orde gemaakt, zodat je een vrijwaringsbewijs krijgt als de auto op gehaald wordt.
Lees tip:  Tips auto kopen en verkopen

Is je auto al total-loss verklaard en dit laatste je een goede optie? Neem dan contact op met de service sloopauto verkopen Tilburg, Breda of Eindhoven wanneer je wonend bent in Brabant. Hier niet in de buurt? Geen probleem! Dit bedrijf kan in het hele land jouw auto komen ophalen.

Dus, is jouw auto total-loss? Heel vervelend. Denk in ieder geval goed na over de mogelijkheden. Soms is het slim je emotionele belangen even opzij te zetten en je sloopauto te verkopen. En wat je keuze ook gaat zijn, onthoud goed dat veiligheid te allen tijde voorop dient te staan.En ben je zo ver je te verdiepen in de aanschaf van een nieuwe auto? Houd dan deze pagina goed in de gaten.
Author: Ilonka

2 thoughts on “Wat doe je met een auto die total-loss is verklaard?

  1. Bedankt voor het delen van dit artikel over auto’s die total loss zijn verklaard. Meestal zijn de prijzen te hoog om de auto alsnog te laten repareren. Verkopen is in het verleden voor mij ook altijd de beste keuze geweest.

  2. Ik denk dat het altijd verstandig is om je auto te laten nakijken door een expert. Deze kan dan vertellen wat de meest logische keuze is. Wanneer reparaties te duur zijn kan je je auto beter verkopen of wegbrengen naar een autosloperij. Dit heb ik ook weleens gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.