Waarop letten bij een auto huren in het buitenland

Waarop letten bij een auto huren in het buitenland

Tijdens je vakantie een auto huren geeft je ontzettend veel vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Bijvoorbeeld een auto huren op Ibiza, Mallorca of Sicilië geeft je de mogelijkheid om de mooiste plekjes te ontdekken die je zonder auto nooit gezien zou hebben. Echter kan het regelen van een huurauto wel de nodige stress en onzekerheid opleveren. Daarom hebben we in onderstaand artikel de belangrijkste punten waarop je moet letten op een rijtje gezet!

Tip 1. Let op de voorwaarden leeftijd en rijbewijs

Bij het regelen van een huurauto gelden vaak een aantal voorwaarden, waaronder bepaalde voorwaarden met betrekking tot je leeftijd en je rijbewijs. De regels kunnen per land verschillen, maar ook per verhuurbedrijf. Zo kan de leeftijd voor een auto huren op ibiza verschillen met de leeftijd voor een huurauto op Mallorca. In veel gevallen staat in de voorwaarden dat je minimaal twee of drie je rijbewijs moet hebben. Bij sommige verhuurders is dit maar één jaar. Check daarom altijd goed de voorwaarden!

Tip 2. Regel van tevoren een huurauto

Tegenwoordig kan je ontzettend gemakkelijk online een auto huren op je vakantiebestemming. Lokaal huren is vaak een stukje goedkoper, maar de taal kan een barrière vormen. Ook kan het stress veroorzaken als er nog maar weinig huurauto’s beschikbaar zijn. Neem daarom in Nederland de tijd om uit te zoeken wat de beste verhuurder is en regel de huurauto vanuit Nederland. Zo hoef je tijdens je vakantie niets meer te regelen.

Tip 3. Neem je creditcard mee

Ontzettend belangrijk is je creditcard bij de hand hebben op het moment dat je een auto wilt huren op vakantie. In het buitenland wordt er in 9 van de 10 gevallen gevraagd om een creditcard. Voor verhuurbedrijven is dit namelijk de garantie voor de borg, het eigen risico, verkeersboetes en eventuele schade. In de meeste situaties is het nodig om over een creditcard te beschikken bij het huren van een auto in het buitenland.

Lees tip:  Regelgeving elektrische auto’s

Author: Brian

1 thought on “Waarop letten bij een auto huren in het buitenland

  1. Je kunt inderdaad veel meer doen, wanneer je tijdens jouw vakantie een auto huurt. Je bent niet afhankelijk van een gids of openbaar vervoer. Jammer dat ik deze tips niet eerder tegenkwam. Anders had ik die stress vermeden. Allemaal handige tips en dank je voor het delen. Ik zal ze zeker gebruiken bij mijn volgende trip. Moet er niet ook een tip erbij komen over beveiliging tegen auto-diefstal of inbrekers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.