Waar moet je op letten bij het kiezen van een taxi? Lees het hier

taxi

Als je een taxi wil nemen, wil je wel zeker weten dat de taxi betrouwbaar is. Maar waar let je op als je instapt bij een taxi en welke soorten taxi’s zijn er eigenlijk? In dit blog lees je er meer over!

Soorten taxi’s

Er zijn verschillende soorten taxi’s. Een bekende is de opstaptaxi. Deze taxi staat langs de weg, veelal bij stations en vliegvelden. Bij deze taxi is het niet verplicht om de voorste te nemen, je kunt zelf een taxi uitkiezen.

Daarnaast heb je besteltaxi’s. Deze taxi’s worden ook wel beltaxi’s genoemd. Je belt de taxi en zij komen naar je toe en brengen je naar de plaats van bestemming. Vaak bespreek je met deze taxi’s ook vooraf een tarief.

De laatste soort taxi is de contracttaxi. Deze taxi’s behoren tot speciaal vervoer. Ze vervoeren vaak mindervaliden en oudere mensen.

Vervoer nodig naar huis na een avondje stappen of wil je graag naar Schiphol worden gebracht om een vlucht te halen? Taxi Groningen brengt je graag van A naar B.

Hoe herken ik een goede taxi?

Een taxi heeft altijd blauwe kentekenplaten. Dit is het eerste waar je dan ook naar kan kijken. Geen blauwe platen? Dan is het een illegale taxi. Ook moet elke taxichauffeur een boordcomputer hebben. Hij moet hier namelijk zijn rustperioden en werktijden aangeven. Verder heeft elke legale taxichauffeur een chauffeurspas. Check deze pas altijd. Dit komt namelijk ook van pas als je een klacht wil indienen.

De meter

Een opstaptaxi moet verplicht een taximeter hebben. Hiermee kan je de prijs voor een rit zien. Deze loopt op naar mate je rit vordert. Voor beltaxi’s is dit niet altijd het geval.

Lees tip:  Een WA-verzekering afsluiten was nog nooit zo eenvoudig!

Moet je een groot stuk rijden met een opstaptaxi? Spreek dan van te voren een prijs af. Via de meter kunnen de prijzen namelijk flink op lopen.

Ben je op zoek naar de beste en goedkoopste taxi in Groningen? Kijk dan eens bij Taxi Tammo. Zij zijn een betrouwbare partij en echte nuchtere Groningers. Ergens anders een taxi nodig? Op het internet kun je tegenwoordig heel eenvoudig alle taxi’s vinden met reviews. Zo weet je dat je een goede taxi kiest!Author: Anne West

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

1 thought on “Waar moet je op letten bij het kiezen van een taxi? Lees het hier

  1. Goed om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een taxi. De blauwe kentekenplaten vallen gelukkig ook erg op. Tegenwoordig moet je natuurlijk ook letten of ze wel coronaproof zijn en een veiligheidsscherm hebben. Zo ben je verzekerd van een veilige reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.