Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Je gaat een auto huren voor een dag. Maar welke ga je kiezen? Er is zoveel aanbod in de verschillende soorten en type auto’s met elk zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog wordt er nader toegelicht welke auto het beste is voor jouw situatie.

1. Hatchback

Een hatchback is een auto voor meestal 4 tot 5 personen die licht is van gewicht en een kleine motor heeft. Doordat de auto zo licht is en een kleine motor heeft met soms maar slechts 3 cilinders, is een hatchback vaak je goedkoopste keuze. In de meeste gevallen sta je met een hatchback het minst vaak aan een benzinepomp. Hatchback ’s zijn de ideale stadsauto’s wanwegen hun kleine draaicirkel en doordat een hatchback zo klein is kun je hem makkelijk parkeren. Wil je een auto huren voor een dag in de stad? Dan is een hatchback de perfecte auto voor jou!

2. SUV of station

Ben je op zoek naar zit- en laadruimte? Kies dan voor een SUV of station. Een SUV en station hebben vergeleken met alle andere auto’s vaak de meeste zitplaatsen en de grootse laadruimtes. Ideaal als je met een groot gezin inclusief een huisdier op vakantie gaat. Ook is er genoeg plek voor bagage zoals koffers en tassen. SUV en stations zijn een van de grootse soorten auto’s. Hierdoor zijn de zwaar en hebben ze een grotere motor nodig. Met een van deze twee auto’s merk ja dat je vergeleken met andere net kets vaker aan de benzinepomp staat.

3. Een cabrio

Lees tip:  Camper Inkopen: Tips en Adviezen

Ben je van plan om echt te genieten van je rit? Kies dan voor een 2-zitter cabrio. Voor een echt sportgevoel heb je een cabrio nodig mat achterwielaandrijving. Wanneer je achterwielaandrijving hebt krijg je het gevoel dat je van achter wordt geduwd in plaats van getrokken bij voorwielaandrijving. Met een open dak kun je optimaal genieten van het mooie weer.

4.Een sedan

Ben je opzoek naar een middenweg tussen een hatchback en een station? Kies dan voor een sedan. Een sedan is vrij licht van gewicht maar vaak net iets zwaarder dan een hatchback. Een sedan heeft vaak meer laadruimte dan een hatchback maar minder dan een station of SUV. In een sedan kun je prima zitten met 4 tot 5 personen.

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.