Waar moet je op letten bij de aanschaf van luxe auto’s?

pexels-photo-1383834.jpeg

Er zijn honderden redenen om vanuit je autohart de aanschaf van een luxe auto te rechtvaardigen. Liefde werkt echter verblindend en zou je belangrijke aspecten bij de koop van een occasion over het hoofd kunnen laten zien. Om te voorkomen dat je na de aankoop allerlei ongewenste zaken tegenkomt, lees je hier waar je op moet letten bij de aanschaf van luxe auto’s.

Doe vooronderzoek
Wanneer je een specifiek model in gedachten hebt om te kopen, is het belangrijk om hier zoveel mogelijk vanaf te weten. Wat zijn veelvoorkomende problemen? Wat wordt er in recensies en teksten over het model gezegd? Welke (maandelijkse) kosten kan ik verwachten? Passen deze in mijn budget? Stap voorbereid de dealer binnen. Weet wat je wil gaan zeggen, controleren, vragen en voelen!

Vraag belangrijke gegevens op
Neem telefonisch contact op met de dealer en vraag naar het chassisnummer. Wanneer je dit unieke nummer online opzoekt, vind je informatie over de exacte auto die bij de dealer staat. Zo zal je de historie vinden, maar zie je ook of deze auto geïmporteerd is. Vraag daarnaast of de onderhoudsgeschiedenis compleet is. Hieruit leer je of er aan de wagen is gesleuteld, of dat er schade is geweest.

Kijk onder, tussen, op en in de auto
Dan is het eindelijk tijd om de wagen bij de dealer te bezoeken. Bekijk de auto zo goed mogelijk. Zijn er beschadigingen? Is er sprake van roest? Klopt de km-stand met de historie uit het chassisnummer? Kijk ook zeker naar de remmen, banden en motor. Met auto’s uit het hogere segment wordt soms sportief gereden en dat is terug te zien in de staat van de onderdelen. Een blik op deze aspecten kan een hoop blootleggen over de staat van de wagen.

Maak een testrit
Een auto die van buiten in perfecte staat is, kan vanbinnen gebreken hebben. Maak daarom een proefrit. Het liefst begin je deze met een koude motor zodat je weet of de auto goed start. Eenmaal onderweg voel je of je comfortabel zit, of de versnellingsbak naar behoren werkt, of je geen vreemde geluiden opmerkt, etc.

Test ook alle accessoires zoals de elektrische ramen en airconditioning. Verloopt de proefrit naar tevredenheid? Dan is het tijd voor de laatste stappen.

Lees tip:  Vespa kopen, waar zit ik goed?

Afhandeling
Neem de prijs die de dealer biedt niet voor lief. Er is altijd ruimte om te onderhandelen. Zet verdere afspraken in een koopovereenkomst, en spreek een levertermijn af. Wanneer dit allemaal geregeld is begint het aftellen tot je nieuwste aanwinst!

Met deze aandachtspunten zal de aankoop van een luxe auto efficiënt, aangenaam en succesvol verlopen. Liefde mag dan wel verblinden, maar met deze tips zal je nog maanden op een roze wolk zitten!

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.